Над 78% от възрастните в Европейския съюз вече са ваксинирани

...
Над 78% от възрастните в Европейския съюз вече са ваксинирани
Коментари Харесай

Над 78% от възрастните в ЕС вече са ваксинирани срещу COVID-19

Над 78% от възрастните в Европейския съюз към този момент са имунизирани против ковид. Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във видеообръщение по случай навършването на тъкмо една година от началото на имунизацията против COVID-19 в Европа.

Изминахме дълъг път, обобщава тя.

Фон дер Лайен акцентира, че имунизацията, в това число слагането на бустерна доза, остава най-хубавият метод за справяне с пандемията.

Тя показва, че все по-бързото разпространяване на ковид, и по-конкретно на разновидността Омикрон, прави имунизацията още по-важна.

Фон дер Лайен твърди, че Европейски Съюз разполага с задоволително дози, с цел да може всеки да бъде имунизиран и да получи бустерна доза ваксина.

На 20 декември на изключително съвещание Европейската организация по медикаментите предложи американската ваксина против ковид Novavax за приложимост в Европейски Съюз. Доставките на имунизацията ще стартират при започване на 2022 година Това е петият препарат против COVID-19, утвърден за приложимост в Съюза, наред с досегашните ваксини на Pfizer/BioNtech, Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР