Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Пфайзер ще

...
Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Пфайзер ще
Коментари Харесай

Получаваме още 750 000 ваксини на Пфайзер до май

Над 750 000 спомагателни дози от имунизацията на " Пфайзер " ще получи България с помощта на европейската взаимност. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на изключителното държавно съвещание през днешния ден.

Той уточни, че спомагателните количества ще дойдат още през този и идващия месец, с цел да може да завърши имунизацията у нас.

Министър-председателят благодари на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за основната й роля за обезпечаване на ваксини за всички европейски жители.
 1 259 728 спомагателни дози
1 259 728 спомагателни дози " Пфайзер " за България от април натам

Според Борисов радостната новина демонстрира солидарността в Европейски Съюз

Определените за страната ни спомагателни над 750 000 ваксини на " Пфайзер " са от от 50 милиона дози, за които през вчерашния ден заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. С тях общият брой ваксини на " Пфайзер " за Европейски Съюз за второто тримесечие на годината ще доближи 250 милиона.

Борисов акцентира, че обезпечените спомагателни количества в Евросъюза, които се разпределят на правилото на глава от популацията за всички страни членки, са неоспорим триумф в общите дейности на Европа против пандемията и следващото доказателство за солидарността в общността. Той напомни, че в идващите два месеца България ще може да разчита и на към този момент контрактуваните 2,7 милиона дози от имунизацията на " Пфайзер ". Това по негови думи подсигурява, че имунизацията ще върви с цялостна мощ.
 Получихме още 21 000 ваксини на Pfizer
Получихме още 21 000 ваксини на Pfizer

Предстои те да бъдат разпределени в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР