Над 75% от продаваните краставици в мрежата на Kaufland са

...
Над 75% от продаваните краставици в мрежата на Kaufland са
Коментари Харесай

Биляна Гавазова ни учи как да разпознаем колко е свежа една краставица

Над 75% от продаваните краставици в мрежата на Kaufland са български, а в летния сезон този % доближава до 100, оповестява ритейлърът.

За 2022 година компанията е продала 3 125 298 кг. краставици, като 2 346 000 кг. от тях са с български генезис. Количеството е вследствие на стратегия за Договорно изкупуване на селскостопанска продукция, която Kaufland ползва в България. Системата от партньорски връзки дава сигурност и предвидимост на производителите. Благодарение на договорите в интервала на нараснали цени на енергоносителите, производители на оранжерийни краставици не преустановиха производството си, като първата годишна продукция от български краставици дойде на регалите на ритейлъра още през февруари.

След краставицата най-търсени от българите зеленчуци през лятото са доматите и жълтия лук - артикули, нужни за обичайна за българската кухня шопска салата. Това демонстрират данни на Kaufland за желанията на клиентите.



Краставиците „ Брей “: Контрол от засаждането до рафтовете в магазините на Kaufland

В средата на месеца Kaufland разшири асортимента си от български пресни плодове и зеленчуци, които се оферират във веригата под марката „ Брей! “. Сред тях са розови домати, краставици, айсберг, репички, ягоди, малини, къпини и боровинки. С тях асортиментът от плодове и зеленчуци в най-силната българска лична марка надвиши 15 типа, като броят им варира през годината според от сезона.



„ Краставицата „ Брей! “ дава отговор на стандарта за качество, вършат се пестицидни разбори и се ползва многостепенен надзор при производството. Ние позволяваме една трета от европейските нормативни уредби за пестицидни разбори. Иначе казано, държим много по-строг надзор от това, което Европейската комисия разрешава “, разяснява Иван Иванов, началник направление „ Плодове, зеленчуци и цветя “ в Kaufland България.

Всеки един от плодовете и зеленчуците под марката „ Брей! “ е с обезпечен български генезис и документи за качество, в това число и с интернационалния документ GLOBAL G.A.P. В допълнение производителите покриват условията на документа за обществена отговорност GRASP, а 100% от продуктите се тестват в самостоятелни лаборатории.

Качественият надзор на краставиците „ Брей! “ е тематиката на новия епизод на видеопоредицата „ За качеството с Биляна Гавазова “.

В него феновете могат да получат информация на какви условия дава отговор продукцията, с цел да бъде предлагана под марката „ Брей! “ и по какъв начин Kaufland подсигурява качеството ѝ. Експертите на Kaufland дават потребни препоръки по какъв начин се разпознава свежата краставица.

„ За една краставица първото, което можем, още преди да я разрежем, да забележим, това е дръжката, тъй като тя демонстрира свежестта. Ако тя е към този момент почнала да омеква, почнала е да губи вярната си форма и при натискане се деформира, това значи, че краставицата не е свежо набрана “, разяснява Цветомира Палашева, специалист качество „ Плодове и зеленчуци “ в Централен склад на Kaufland България.

Рубриката, която носи името „ За качеството с Биляна Гавазова “, се излъчва всеки вторник в YouTube канала на Kaufland.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР