Над 75% от използващите дигитален портфейл в България са мъже.

...
Над 75% от използващите дигитален портфейл в България са мъже.
Коментари Харесай

Над 75% от използващите дигитален портфейл у нас са мъже

Над 75% от употребяващите цифров портфейл в България са мъже. 31% от всички консуматори живеят в София, 15% са във Варна, 6% - в Пловдив. 1/3 от тези хора са на възраст сред 26 и 35 години, а под 1% надвишават 66 години, сочат данни на най-големия български цифров портфейл iCard за интервала май-октомври 2019 година
Най-популярната услуга в портфейла за интервала са заплащанията онлайн (51%), които изпреварват 3 пъти втората услуга в класацията - заплащане на POS терминал (16%). Броят на заплащанията онлайн е минимален в понеделник и доближава своя пик в събота, до момента в който стойностите на заплащанията на POS терминал държат устойчиво равнище във всички дни от седмицата.

Най-малко консуматори пазарят онлайн рано заран, а в пиковите зони сред 14:00 и 19:00 ч. броят на преводите надвишава 20 000 на час. При заплащанията на POS терминал пиковете са в средата (12:00 - 13:00 ч.) и края на работния ден (18:00 - 19:00 ч.).
Дигиталният портфейл се употребява най-често за заплащания в супермаркети, заведения за хранене и заведения, търговски центрове, а в интернет - за извършване на покупки в огромни български и интернационалните магазини, за онлайн абонаменти и игри.

Близо 500 000 души в цяла Европа употребяват българското платежно решение iCard. Дигиталният портфейл е пуснат на пазара при започване на 2018 година и към днешна дата е спечелил доверието на над 300 000 консуматори на водещи пазари като Италия, Франция и Англия. Отскоро засилен интерес към iCard има и в Румъния, която има капацитет да изпревари даже водещи пазари като италианския.
Сред главните преимущества на портфейла са безплатната му апаратура и регистрация, неналичието на каквито и да е месечни такси, опцията да се заплаща с телефон, както и да се вършат мигновени преводи на пари сред потребителите му.

iCard e единственият цифров портфейл в България, който предлага на клиентите си зареждане на сметки в брой чрез верига от лични банкомати, ситуирани в моловете в огромните градове в страната, както и на каса в партньорските мрежи на OMV и FastPay. Само българското платежно решение предлага и опцията за заплащане с NFC аксесоари, както и основаването на виртуални GiftCard - карти с персонализиран дизайн и мигновеното им изпращане непосредствено в мобилния портфейл на получателя. Отскоро потребителите на iCard могат да заплащат бързо и елементарно налозите си в София и Варна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР