Над 75% от хотелиерите в България са против въвеждането на

...
Над 75% от хотелиерите в България са против въвеждането на
Коментари Харесай

Хотелиерите са против зеления паспорт за гостите

Над 75% от хотелиерите в България са срещу въвеждането на наложителни инспекции на гостите за КОВИД-сертификати, настояват уредниците на хотелския конгрес, който е най-голямата професионална среща в туризма у нас. Те са създали национално допитване измежду притежателите и мениджърите на съвсем всички хотели с категория 3 и повече звезди - 1230 хотела, като са получили отговори от 125 от тях за пет дни.

Мнозинството от 76% са на мнение, че въвеждането на наложителни инспекции за КОВИД-сертификат, прочут като зелен паспорт (удостоверение, че приносителят е имунизиран, преболедувал КОВИД-19 или с отрицателен тест за коронавирус), при посещаване на хотели и заведения не е добра концепция и по-скоро би довело до протест на хотели от страна на клиентите, в сравнение с да подтиква имунизационния развой в страната.

На въпроса дали са съгласни средствата, които са планувани за туризма в обновения държавен бюджет - 60 млн. лева, да бъдат употребявани за стимулиране на имунизационната акция посредством издаване на туристически ваучери на нововаксинирани българи, близо три четвърти - 72,6%, от респондентите дават отговор, че по-скоро не са съгласни с това предложение, като в мненията към анкетата дават разнообразни оферти за по-ефективно систематизиране на тези средства.

Ресторанти, хотели, питейни заведения няма да затварят поради КОВИД-пандемията. Държавата има потребност от работещ бизнес, бизнесът има потребност да работи, само че ще пожелаваме от него нужната отговорност, с цел да няма локдаун. Това съобщи министърът на туризма Стела Балтова по Българска национална телевизия, като добави, че и при над 500 болни на 100 000 няма затваряне на заведения.

Правят се огромни старания личният състав на хотелите и заведенията да бъде имунизиран. Цяла Европа отворя, Италия, Австрия към този момент оповестиха, че ще имат ски туризъм. Миналата година България бе единствената със зимен туризъм. Обсъждаме по какъв начин ще е допускът до курортите, разяснява Балтова. По думите ѝ упованията са още веднъж да има туристи от Чехия, които дружно с поляците са били изненадващо доста това лято у нас. В българските курорти би трябвало да се усъвършенства инфраструктурата, имаше доста проблеми с паркирането и това би трябвало да се промени за идващия летен сезон, сподели Балтова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР