Над 723 кг тютюн за наргиле на стойност близо 250

...
Над 723 кг тютюн за наргиле на стойност близо 250
Коментари Харесай

Заловиха контрабанден тютюн за наргиле за близо 250 000 лв на Капитан Андреево

Над 723 кг тютюн за наргиле на стойност близо 250 000 лв. са били арестувани на 16 юли при инспекция на товарен автомобил на Министерство на правосъдието Капитан Андреево, оповестяват от Агенция „ Митници “.

Пред митническите чиновници водачът, пътуващ от Турция през България за Босна и Херцеговина, е показал постоянни документи за транспортираната стока – калибровани железни пръти.
Снимка: Агенция " Митници "
При инспекция с рентгенова инсталация се открива, че сред заявената стока в товарното помещение има кашони, цялостни със общо 720 кг тютюн за наргиле в разнообразни опаковки без акцизен бандерол. В шофьорската кабина, са открити още 3,700 кг тютюн за наргиле, също без акцизен бандерол.

Акцизната стока от общо 723, 700 кг с пазарна стойност близо 250 000 лв. е арестувана. Стойността на дължимия данък е 110 002 лв..

На 19 юли още веднъж на турската граница, само че на Министерство на правосъдието Малко Търново при инспекция на лек автомобил са открити близо 20 кг сребърни украшения. откриха митническите чиновници от Териториална дирекция Южна морска и Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ при инспекция на лек автомобил.
Задържаха златни украшения за 110 000 лева в камион на " Дунав мост " Митническите чиновници откриват пет пакета пръстени, гривни, обеци, синджири и медальони
В колата от Турция през България за Румъния пътувало семейство с двете си деца, всички румънски жители. Пред митническите чиновници на пункта те оповестили, че не придвижват никакви артикули или валутни полезности за обявление.
Снимка: Агенция " Митници "
При инспекция в багажното поделение в един от саковете, под торби с покупки, както и в раница сред задния ред седалки, са открити пакети с бижутерийни произведения от бял метал. От пакетите са извадени общо 5705 синджири, пръстени, обици, гривни, медальони, брошки.

Според направената от вещото лице експертиза накитите са от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 19 610.47 грама на стойност 78 441 лв.. Установено е, че накитите са благосъстоятелност на лидера на автомобила, румънски жител, който декларирал, че стоката е закупил от Турция за магазина си в Румъния.

По двата случая са формирани досъдебни производства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР