Над 7000 жители и гости на Велико Търново гледаха тържествената

...
Над 7000 жители и гости на Велико Търново гледаха тържествената
Коментари Харесай

Над 7000 гледаха празничната заря във Велико Търново

Над 7000 поданици и посетители на Велико Търново гледаха тържествената заря-проверка и аудио-визуалния театър " Царевград Търнов – тон и светлина “, комбиниран с празнични фойерверки. Те бяха кулминационната точка на честванията на 114-годишнината от Независимостта на България в историческата и духовна столица на България. Данните са на Община Велико Търново.

От там напомнят за Агенция " Фокус “ , че през целия ден в града имаше десетки прояви, които събраха хора от близо и надалеч. Сред главните акценти в програмата бяха военният обред за издигане на националното знаме на Република България на хълмовете Царевец и Трапезица, празнично шествие по основната улица, в което участваха стотици, театър от Международния фестивал на духовите оркестри, кръгла маса на тематика " Велико Търново – историческа и духовна столица на България – правно състояние и вероятности “, обичайното огромно Търновско хоро. Сред формалните посетители бяха вицепрезидентът Илияна Йотова и министър-председателя Гълъб Донев.

Празничните прояви в града не престават до неделя, когато завършва есенния празник " Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите “, който се организира на едноименната улица. Там на 60 изложители от цялата страна показват разнообразни обичайни занаяти, плетива, ръчноизработени сувенири, биопродукти, подправки, бижута, картини, произведения от дърво, камък и вълна и други Във всяка фестивална вечер се провежда и друг концерт, а кулминационната точка е атрактивно огнено шоу.

Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР