Над 700 наши сънародници по света искат да се приберат

...
Над 700 наши сънародници по света искат да се приберат
Коментари Харесай

Захариева: Над 700 българи искат да се приберат у нас от чужбина

Над 700 наши сънародници по света желаят да се приберат в България поради ковид. Това сподели външният министър Екатерина Захариева пред bTV. От тях към 70 са туристи и те понижиха, тъй като събота и неделя завърши сполучливо прибирането на някои от тях, множеството проведени се прибраха, разясни външният министър.

Тя съобщи и че има от ден на ден единични случаи, само че някои групи са компактни и по-лесно се провежда транспорт за тях, като тази в Чили, където са 12 индивида. Външният министър изясни, че страната не е давала никакви финанси за прибирането на сънародниците ни, само е провела с народен транспорт да се върнат.

“Даваме пари единствено там, където хората нямат сега, само че по-късно те ги връщат, просто не е правилно да се взимат парите на данъкоплатците, в случай че не е някаква филантропична идея “, сподели Захариева. Тя разясни, че над 180 души желаят да се върнат от Испания, а има и доста хора, които са живели в чужбина, само че са решили, че ще им е по-добре да се приберат в България в изискванията на пандемията от ковид.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР