Над 70 от поставените колчета на пътя през Кресненското дефиле

...
Над 70 от поставените колчета на пътя през Кресненското дефиле
Коментари Харесай

Над 70 от колчетата в Креснеското дефиле са унищожени

Над 70 от поставените колчета на пътя през Кресненското дефиле са унищожени, оповестява Българска национална телевизия. Катастрофи с жертви в региона на Кресненското дефиле не е имало след слагането на разграничителни колчета сред пътните платна. Те бяха инсталирани предходната година. Изпочупените физически разделители в дефилето от време на време биват подменяни, само че неналичието им в избрани сектори може да докара до произшествия.

Само дни след слагането на колчетата в дефилето, някои от тях бяха изпочупени. От Пътната организация инсталираха нови. Те обаче още веднъж бяха отнесени, липсват и в този момент. Според инструктори това може да подлъже по-неопитни водачи да подхващат изпреварване.

Хората, които постоянно се движат по трасето, описват, че пътуването към този момент е надалеч по-спокойно и безпроблемно. Необходима е обаче и сериозна поддръжка.

Има специалисти, които настояват, че не вандалски прояви са повода за изпочупените колчета и, че по-скоро лентите за придвижване са тесни, а при прекосяване на по-високогабаритни транспортни средства колчетата биват събаряни. „ Според мен са инцидентно счупени тези колчета, нямам доверие някой да е неудовлетворен, може би първоначално имаше някаква степен неодобрение от слагане на тези колчета, само че мисля, че всички видяхме че тази концепция работи и е доста ефикасна “, споделя Емил Христов, автоинструктор.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ дадоха отговор, че замяна на счупените колчета следва през месец август. Следващият стадий от осъществяването на ограниченията за сигурност в дефилето планува слагане на непрекъснато видеонаблюдение по цялата права, за повишение на дисциплината на водачите.

Колчетата бяха сложени през юли 2022 година по разпореждане на тогавашния районен министър Гроздан Караджов. Те бяха подредени в средата на пътното платно, които ограничиха напълно изпреварването в 17-километровия сектор. И пътят, който лиши толкоз доста животи през годините, внезапно стана спокоен и безавариен.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР