Над 70 лекари доброволци са заявили готовност да помагат на

...
Над 70 лекари доброволци са заявили готовност да помагат на
Коментари Харесай

70 лекари са готови да помогнат на украинските бежанци у нас

Над 70 лекари доброволци са декларирали подготвеност да оказват помощ на идващи у нас украински жители, съобщи пулмологът и народен представител от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев.

Над 12 от лекарите да приказват украински, останалите приказват съветски. Те са от най-различни специалности, а най-вече са общопрактикуващите, изясни доктор Симидчиев. Преобладаващо са от огромните градове - София, Пловдив, Варна. Една от доброволките лекари е украинка от Русе.

Всеки доктор, който желае да помогне може да се свърже с Националната асоциация на доброволците.

Д-р Симидчиев съобщи, че има потребност да се създадат корекции в Закона за доброволчеството и даренията, с цел да може да се помогне дейно при сходна филантропична рецесия.

Той разяснява ражданията в бомбоубежища в Украйна и развъждането на новородените подземен. " Когато рисковете над земята са съществени - ракети попадат в болнични заведения, рисковете подземен са по-малки, а изгодата по-голяма. Медицината би трябвало да оказва помощ през цялото време до края на живота - хората да живеят по-безопасно, по-комфортно ", сподели доктор Симидчиев пред БТВ.

Тъй като влагата е по-висока подземен, има заплаха да се развият алергични болести. Затова Симидчиев чака идващите от Украйна да имат преобладаващо респираторни болести, алергии и други сходни болести от вдишването на спори. " Има и нещо наречено туристическа диария, типична при хората, които се местят от едно място на друго ", добави той.

Има задоволително ваксини у нас и за идващите от Украйна, безапелационен бе доктор Симидчиев. Той означи, че имунизационните документи са интернационалните и могат да служат и в България. " Трудно ми е да направя прогнози за бъдещето. Когато огромна част от популацията не е имунизирано, рисковете епидемията да се възобнови е огромно ", предизвести той, само че акцентира, че има понижаване на епидемията у нас.

Депутатът на Демократична България не чака оставката на военния министър Стефан Янев да провокира трус в ръководещата коалиция, защото той е претендент на Политическа партия. " Те сменят личен министър, не на някой от сътрудниците ", сподели той и изясни, че позицията ан Янев в допълнение е разделяла обществото ни. " И в двата случая обществото ни е много разграничено и не ни дава опция да реагираме единно като народ. Той е един човек на висока политическа позиция и там се появиха пукнатини в риториката. Това отслабва позицията ни като член на НАТО ", сподели още доктор Симидчиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР