Над 70 жилища са унищожени от горския пожар, бушуващ край

...
Над 70 жилища са унищожени от горския пожар, бушуващ край
Коментари Харесай

Горски пожар унищожи над 70 къщи близо до австралийския град Пърт

Над 70 жилища са унищожени от горския пожар, вилнеещ край западния австралийски град Пърт, съобщи Асошиейтед прес.
Стихията е опустошила над 9000 хектара обработваеми земи и горски площи по хълмовете източно от Пърт, показаха управляващите.
През нощта унищожените домове са се нараснали от 59 до 71, а изискванията ще останат сложни за пожарникарите, защото дъжд не се чака до неделя, сподели шефът на пожарната работа на щата Западна Австралия Дарън Клем.
Пърт и покрайнините му са в режим на локдаун от неделя поради пандемията от ковид, само че хората, застрашени от пожара, са изключени от нареждането да си стоят по домовете, с цел да могат да се изтеглят.
Пърт е четвъртият по величина град на Австралия с население от към 2 милиона души.
Около 2000 жилища в северните и североизточни покрайнини се оказаха отрязани от електропреносните линии, затворен е и сектор от близката автомагистрала.
Властите на щата обявиха, че на изгубилите домовете си ще бъде изплатена еднократна помощ от 1000 австралийски $ (763 щ. долара) за всеки възрастен и 400 австралийски $ (305 щ. долара) на дете. Това ще бъде първата помощна мярка от районното държавно управление, което ще създаде още ограничения за подкрепяне на жителите, изгубили домовете си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР