Над 70 членове на Националния съвет на БСП внесоха подписка

...
Над 70 членове на Националния съвет на БСП внесоха подписка
Коментари Харесай

Над 70 членове на Националния съвет на БСП внесоха подписка за свикване на извънреден пленум

Над 70 членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия внесоха подписка за привикване на ексклузивен пленум, откакто през вчерашния ден партията стигна историческо дъно, заемайки пето място на парламентарните избори за 48-о Народно събрани, оповестява „ 24 часа “.

Заявленията не престават да идват от цялата страна. В подписката се упорства да бъде свикано присъствено съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 11 ч на 8 октомври в централата на „ Позитано “, на което да се направи разбор на резултатите от извършените избори за 48-то Народно заседание и дефиниране на политически заключения и ограничения.
Недоволните членове упорстват още за привикване на съвещание на 50-я Конгрес на Българска социалистическа партия на 22 октомври  за приемане на решения по неотложни въпроси и установяване на дневен ред, както и избор на работна група за осъществяване на диалози с политически партии и сдружения за основаване на ляво политическо обединяване.
„ Българска социалистическа партия записа следващия си слаб резултат. Партията ни е в най-тежката си криза до момента. На 4 април 2021 година Българска социалистическа партия имаше 380 146 гласа и зае трето място. На 11 юли 2021 година за Българска социалистическа партия гласоподаваха 365 696 души. На 14 ноември 2021 година за партията ни своя избор дадоха 267 817 гласоподаватели и стигнахме историческо дъно. Оказа се, че пропадането няма край и през днешния ден към този момент сме на пето място, с под 10 % от гласовете на гласоподавателите “, се споделя още в писмото на социалистите.

В него се припомня, че „ в миг, в който левицата е в напредък и в Европа, и в света, когато потребността от обществена протекция е припозната в световен мащаб след десетилетия отказване, България е на път да остане без лява партия “.

Според социалистите народът не вижда в Българска социалистическа партия ляво посланичество, а жаждата за власт е разделила, обезкуражила и сринала партията, което пък е отвратило гласоподавателите.

„ Трябва да се съберем, да чуем всеки и да тръгнем напред. Само дружно и в диалог можем да спасим Българска социалистическа партия. Партията ни може да тръгне по нов път! Но за това се изисква кураж – да посочим проблемите, с цел да намерим решение “, се споделя още в писмото на социалистите.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР