Над 7 градуса е средноденонощната температура в района на София

...
Над 7 градуса е средноденонощната температура в района на София
Коментари Харесай

Втората половина на март - повечко дъжд и по-ниски температури

Над 7 градуса е средноденонощната температура в региона на София за първите 15 дни на март и тя е по-висока от нормалната. Но съгласно синоптичните модели, които се пробват да предвиждат времето в средносрочен проект, обрисува се във втората половина на март да имаме повечко студени нахлувания и намаляване на дневните температури в два интервала - към 21, 22 март и след 27 март.

В идните почивни дни покачването на дневните температури ще продължи и в равнините на страната те ще доближават 13 - 15 градуса. В неделния ден на югозапад са вероятни валежи, само че не се чака значителен дъжд.

В понеделник и вторник ще е топло за средата на март, с температури по-високи от нормалните, превалявания не се чакат.

Във вторник по здрач от северозапад към страната ще се приближи леден атмосфеен фронт и ще настъпи основна смяна.

Ще стартират превалявания от дъжд, в планините от сняг, които в сряда ще обзет страната. На места ще има основни превалявания, изключително в планинските региони на Южна България, демонстрират с днешна дата прогностичните модели. Влошеното време ще продължи и в четвъртък, когато на североизток и в Предбалкана е допустимо да прехвърчи и влажен сняг. Възможно е, само че не е несъмнено, да забележим влажен сняг и по високите западни полета, в това число и в региона на София. Тази прогноза обаче следва да се посочи.

След валежните дни в средата на идната седмица, към нейния край още веднъж се обрисува да вали, по нов фронт и захлаждане от северозапад. Вероятно към събота ще забележим нови превалявания от дъжд, а в планините от сняг. Този развой се обрисува да е бърз, само че тук-там ще вали доста.

И отиваме в последната седмица на март, когато към 27 -28 март ново навлизане на леден въздух от север ще намали температурите, а в композиция и с валежи ще имаме чувството за зима. Тогава също е допустимо на по-ниска надморска височина да забележим валежи от влажен сняг.

Разбира се, тази прогноза ще се прецизира, защото има повече от 10 дни до тогава, само че вероятността за коренна смяна в изискванията, които в този момент се предвиждат е по-малко евентуална.

Медиите към този момент пишат, че миналата зима е била най-топлата в страната за последните 136 година, евентуално това е по този начин, като стъпим на данните за средноденонощните температури за трите типични зимни месеци - декември, януари и февруари.

Но видяно от гледната точка на всекидневието - това бе една добра за хората зима, в която валя малко сняг и избегнахме всички неподходящи феномени свързани с тежки студове и снегове. Като изключим несъмнено оня влажен сняг от края на ноември, който сътвори много проблеми в страната. Но ноември не е зимен месец.

Публикуването на сходни публикации, че сме претърпели най-топлата зима, с изключение на любопитния детайл имат и друга цел -не да се зарадваме на това, че природата е била благосклонна към нас, а да ни уверят, че идва климатичният завършек на света и скоро няма да можем да живеем обикновено, тъй като ще бъде доста топло.

Това, несъмнено, няма никаква научна аргументация, без значение, че по този начин се показва.

Климатът е повтаряем, доста фактори въздействат на климатичната система, част от тях към момента не са разбрани изцяло и да се вършат прогнози, че ще настъпят промени, които ще се отрязат пагубно на хората, са освен прибързани, само че и са неоснователни и заблуждаващи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР