Над 7,3 милиона лева се инвестират в ремонт на второкласния

...
Над 7,3 милиона лева се инвестират в ремонт на второкласния
Коментари Харесай

Над 7,3 млн. лв. се инвестират в ремонт на участък от път на територията на община Кубрат

Над 7,3 милиона лв. се влагат в ремонт на второкласния път Кубрат-Тутракан, в сектора сред селата Топчии и Каменово.

Средствата са от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура ", оповестиха от пресцентъра на организацията. Деветкилометровата права е съществена пътна връзка за жителите от община Кубрат с регионалния център Разград.

Строителните работи сега се извършват без прекъсване на придвижването, като транспортните средства минават в двете посоки в платното, в което не се работи. Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена скорост и да съблюдават прецизно пътната сигнализация, защото минават в права с ремонтни действия, показват от организацията.

Предвидените действия включват ремонт на настилката, отводнителни действия, нова маркировка, ограничаващи системи и знаци. От пътноподдържащото сдружение е изтънчено да работи оптимално мобилизирано, с цел да може ремонтните действия да завършат в строителния сезон и да не се затруднява трафикът.

През предходната година със средства от оперативната стратегия "Региони в напредък " бяха рехабилитирани общо 31 км от пътя Търговище - Разград - Кубрат - Тутракан. Второкласният път е съществена транспортна връзка за областите Търговище, Разград и Силистра. В ремонтните действия са вложени над 20 млн. лева Основно ремонтирани са секторите Търговище - Разград и Кубрат и Тутракан, допълват от пътната организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР