Над 660 се ваксинираха днес срещу COVID-19 в осемте мобилни

...
Над 660 се ваксинираха днес срещу COVID-19 в осемте мобилни
Коментари Харесай

Над 660 софиянци се ваксинираха днес в паркове и молове

Над 660 се имунизираха през днешния ден против COVID-19 в осемте мобилни кабинети навън и моловете, които са разкрити от Столичната община дружно със Столичната РЗИ за да се форсира имунизацията.

В трите търговски центъра Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall, които от през днешния ден предоставиха опция за слагане на ваксини от 13.00 до 18.00 часа се имунизираха 186 души, заяви Българска национална телевизия.

Въпреки дъждовното време общо 480 избраха да си слагат ваксина в пунктовете навън до 16.00 часа в Южен парк, " Борисова градина ", Северен парк, " Дружба " и в кв. " Красна поляна ".

Гражданите имат опция да избират сред векторна и РНК ваксина.

Утре и на осемте пункта още веднъж ще има медицински екипи от общинските лечебни заведения и диагностично-консултативни центрове, които ще слагат ваксини на искащите да се възползват от тази опция.

Разкриването на мобилни пунктове навън в парковете е по самодейност на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се прави от екипи на дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " на Столична община.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР