Над 660 000 лева са събрани до този момент за

...
Над 660 000 лева са събрани до този момент за
Коментари Харесай

Събраха над 660 000 лева за пострадалите от наводненията в карловските села

Над 660 000 лв. са събрани до този миг за потърпевшите от наводненията в карловските села. Това оповестиха от общината. Предстои локалната администрация да вземе решение по какъв начин да бъдат разпределени средствата.

Доклад за работата на Кризисния щаб от 2 септември  до момента ще показа през днешния ден на сесия на Общинския съвет в Карлово кметът на града  доктор Емил Кабаиванов. Той ще запознае съветниците с наличните данни за вредите в потърпевшите от наводненията карловски села и ще регистрира свършената работа по отстраняването им.

Над 111 единици тежка, междинна и малогабаритна строителна техника работи през вчерашния ден за премахване на вредите, породени от наводнението в селата Богдан, Каравелово и Слатина. На терен за справяне с последствията от бедствието бяха изпратени 48 камиона, 21 колесни комбинирани багера, 3 булдозера, 4 фадроми, 9 верижни багера, 4 щипки, 11 резачки, 7 бобката и други Броят на техниката, ангажирана в разчистването, е резистентен по данни на Кризисния щаб. Той към момента се нуждае от спомагателни мощности и приканва всички притежатели на тежка, междинна и малогабаритна техника, които биха могли да я дават, да се свържат с Община Карлово.

В разчистването на провалите през вчерашния ден участваха  131 военнослужещи и 64 доброволци.  Очаква се до дни РЗИ – Пловдив да даде позволение водата от водопровода да се използва освен за битови потребности, за което Кризисният щаб ще уведоми навреме популацията.

Банкова сметка за дарения:

IBAN: BG81FINV91508416025382
BIC FINVBGSF
ПИБ АД-КЛОН КАРЛОВО,УЛ.ГЕНЕРАЛ КАРЦОВ 6
Титуляр: Община Карлово
БУЛСТАТ: 000471365
Код за тип заплащане – 44 51 00.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР