Над 66% от руските танкове са унищожени от украински безпилотни

...
Над 66% от руските танкове са унищожени от украински безпилотни
Коментари Харесай

Украйна води „война на дронове“ – над 66% от руските танкове са унищожени от тях

Над 66% от съветските танкове са унищожени от украински безпилотни самолети, сочи отчет. Украйна от ден на ден разчита на евтини безпилотни летателни апарати, с цел да удържи засилващите се съветски офанзиви. В изявление за Foreign Policy чиновник на НАТО съобщи, че украинските безпилотни летателни апарати, известни като FPV дронове, са виновни за две трети от последните загуби на съветски танкове.

Въпреки че това може да наподобява като триумф за Украйна, нейната мощна взаимозависимост от безпилотни самолети отразява неналичието на други възможности.

Украйна изпитва непрекъснат дефицит на артилерийски снаряди и други оръжия, които нормално се употребяват за поразяване на бронирани транспортни средства. За да компенсира това, по време на войната тя употребява безпилотни летателни апарати FPV за редица задания, в това число наблюдаване и офанзиви против противников позиции.

Някои дронове са снабдени с експлозиви и се ръководят отдалечено посредством видеоекран от бойци, които ги насочват към съветски танкове.

Украински военнослужещи обявиха неотдавна пред New York Times, че съветските елементи за радиоелектронна битка, които отдалечено кодират сигналите, употребявани за ръководство на безпилотните самолети, са имали единствено стеснен триумф в противодействието на потреблението им против танкове и бронирани транспортни средства.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР