Над 650 000 българи планират да ходят на почивка в

...
Над 650 000 българи планират да ходят на почивка в
Коментари Харесай

Тренд: Банско е най-предпочитаната дестинация за зимен туризъм

Над 650 000 българи възнамеряват да вървят на отмора в планина през тази зима, демонстрират данни изследване на проучвателен център " Тренд " за настройките на българите към идния зимен туристически сезон измежду 1007 души сред 30 ноември и 6 декември по поръчка на " 24 часа ".
 
12% или над 650 000 пълнолетни българи възнамеряват отмора в планината през тази зима, а 79% - не, сочи проучването. Близо всеки десети (9%) заявява, че към момента не е решил.
 


Основната причина измежду показалите, че не възнамеряват да вървят на отмора тази зима, е неналичието на финансови благоприятни условия (69%), като тук се записва и динамичност по отношение на просветителния статус - тези с висше обучение и живеещи в столицата и регионалните центрове в по-малка степен акцентират финансовия мотив. 16% от непланиращите отмора тази зима споделят, че не са ходили на отмора в планината повече от 10 години. Малко над една пета (23%) са тези, които не са ходили на отмора в планината повече от 20 години, като делът при хората над 60 години е осезаемо по-висок.
 
 ThinkStock/Getty Images-->

83% от българите, които възнамеряват отмора тази зима, заявяват, че ще отидат на планина в България. Един на всеки 10 (11%) от пълнолетните българи възнамерява такава отмора в чужбина.
 

Банско е най-предпочитаната дестинация за зимен туризъм за над една трета (34%) от българите планиращи отмора, следван от Боровец (17%) и Пампорово (12%). В демографските разбивки, прави усещане, че младите сред 18 и 29 година в най-голяма степен избират Банско. Над половината от пълнолетните българи (54%), правят оценка като положителни изискванията за зимен туризъм в България , а едвам 3% - като неприятни.
 
Водещият претекст за избор е цената на нощувките - 22%, а курортът е определящ за избора при 13% от българите. Цената на нощувките е в най-малка степен фактор за живеещите в София.
 
 ThinkStock/Getty Images

Всеки десети споделя, че се води от това да е " безшумно и умерено " , като това се регистрира в по-висока степен при по-възрастните групи, за сметка на по-младите. Повече от една трета (37%) от пълнолетните българи споделят мнението, че през последните години България става по-добро място за зимен туризъм , а едвам 2% са на противоположното мнение. Според 24% няма смяна.
 
 ThinkStock/Getty Images

Малко над една четвърт - 26% от българите, считат, че са еднообразно обслужвани и получават същото качество като задграничните туристи , до момента в който по-голям дял (35%) са тези, които са на противоположното мнение. Голям е делът (38%) на тези, които не могат да преценяват.
 

Според изследването 12% заявяват, че практикуват зимни спортове. Те са най-популярни измежду възрастовите групи сред 18-29 година и 30-39 година Зимните спортове са публикувани най-много измежду живеещите в столицата, което може да бъде обяснено още веднъж с приходите на живеещите в София, защото практикуването на зимни спортове изисква повече финансови средства. 81% от практикуващите зимни спортове правят оценка изискванията за зимни спортове в България като положителни, а още веднъж едвам 3% са тези, които ги считат за неприятни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР