Над 65 компании участват в тазгодишното издание на Ден на

...
Над 65 компании участват в тазгодишното издание на Ден на
Коментари Харесай

Огромен интерес към Ден на кариерата в ПУ

Над 65 компании вземат участие в тазгодишното издание на Ден на кариерата на пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. В рамките на форума студенти имат опцията да се срещнат с представители на бизнеса, които да ги срещнат със своите стажантски стратегии и свободни работни места.

Участие в Деня на кариерата взеха ректорът на ПУ „ Паисий Хилендарски “ проф. доктор Румен Младенов, регионалният шеф доктор инж. Илия Зюмбилев, зам.-кметът по обучение Владимир Темелков.

„ Целта на тази самодейност е работодателите да се срещнат със своите евентуални чиновници и стажанти, а студентите – да открият благоприятни условия за професионална реализация в страната и района “, посочи проф. доктор Румен Младенов и пожела на студентите и представителите на бизнеса да основат ползотворни контакти по време на форума.

Владимир Темелков акцентира, че подобен вид събития оказват помощ на студентите да изберат в каква сфера желаят да се развиват и коя специалност е подобаваща за тях.

„ Община Пловдив е най-големият шеф в Пловдив и в региона. Вратите ми са постоянно отворени за всеки, който има хрумвания и желае да промени града ни към по-добро. С наслада ще работя с младите мозъци “, съобщи зам.-кметът.

В Деня на кариерата се включиха шефове и началници в разнообразни компании.

Стотици студенти обмениха положителни практики и хрумвания с работодатели, измежду които Комлексът за обществени услуги за деца и фамилии, EVN, TELUS International Bulgaria, учебен център BRITANICA, УНИКА България, АББ България и др.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР