Над 65 хил. души ще бъдат включени към подобреното пречистване

...
Над 65 хил. души ще бъдат включени към подобреното пречистване
Коментари Харесай

Обновяват ВиК мрежата в Асеновград за 106 млн. лева

" Над 65 хиляди души ще бъдат включени към усъвършенстваното филтриране на отпадъчните води и още 5500 поданици ще имат достъп до по-добро водоснабдяване. Загубите на вода се чака да бъдат понижени с над 7%. ".
Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов в Асеновград , където ревизира рехабилитацията на ВиК мрежата с създаване на Пречиствателна станция за отпадъчни води на града.

Над 106 млн. лв. е ремонтът на ВиК мрежата и градежа на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) за гр. Асеновград. Безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна стратегия " Околна среда " (ОПОС) 2014-2020 е 80 млн. лева .
Строежът и рехабилитацията на канализационната мрежа на Асеновград е изпълнен на 90 на 100. На водопроводната мрежа осъществяването е над 70 % . Строителството на ПСОВ е изпълнено 80%, като довеждащият тръбопровод е изцяло построен.

Очаква се след привършване на всички действия, пречиствателната станция за отпадъчни води на Асеновград да е една от най-големите в България - обгръща 50 декара . " Инвестицията на общината е над 26 млн. лева . Цялата инсталация е доставена и следва поетапното й монтиране ", сподели кметът на общината доктор Емил Караиванов. Очакванията са идващите 4 месеца да стартира действителното филтриране на водите.

По време на срещата в община Асеновград министър Димов и кметът Емил Караиванов разискаха и качеството на атмосферния въздух . През месец май 2017 година общината получи пари от ОПОС ‎2014-2020 за понижаване на замърсителите и постигане на одобрените правила в атмосферния въздух.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР