Над 630 потребители обхваща новият проект Грижа в дома в

...
Над 630 потребители обхваща новият проект Грижа в дома в
Коментари Харесай

Повече от 630 лица в неравностойно положение могат да получат грижи в дома си във Варна

Над 630 консуматори обгръща новият план „ Грижа в дома в община Варна “, който се финансира по оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Срокът на осъществяване е от 03.01.2023 година до 03.01.2024 година, кат одо момента са включени 207 лица, които употребяват услугата, и 65 души обслужващ личен състав, съобщи Ивелина Кирилова, началник на плана и началник-отдел „ Социални услуги и планове “ в Община Варна. На срещата участваха Коста Базитов – зам.-кмет, Таня Василева – шеф на дирекция „ Социални действия “ и представители на снабдители на обществени услуги.

Проектът „ Грижа в дома в община Варна “ е продължение на досегашните планове за патронажна грижа. От него могат да се възползват възрастни хора в неспособност за самообслужване, както и хора с увреждания. Те ще получат интегрирани социално-здравни услуги в дома си, според от своите потребности. Сред тях са доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, възнаграждение на битови сметки, психическа помощ, подпомагане при заявяване и приемане на административни и битови услуги, даване на информация за предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести, в това число съвещания с диетолог и други експерти при нужда.

За даване на услугата ще бъдат назначени до 110 лица, за които се обезпечава образования, а при потребност и превоз от и до домовете на потребителите. Основна цел на плана е възстановяване на равния достъп до услуги и опциите за обществено включване на лицата, изясни още Ивелина Кирилова.

Записването на консуматори може да стане посредством подаване на заявки на гише 14 в постройката на Община Варна. Телефон за контакти: 0884/920867 и 0884/999050.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР