Над 62 млн. лв. са инвестициите на само за последните

...
Над 62 млн. лв. са инвестициите на само за последните
Коментари Харесай

Над 62 млн. лв. са инвестициите на Нестле България само за 4 години, въпреки турбулентните времена

Над 62 млн. лева са вложенията на единствено за последните 4 години, макар турбулентните времена. Фокусът при директните вложения на Нестле България за 2022 е разширението на индустриалните мощности във фабриката в София и новата поточна линия на Smarties. Ключов фокус не престават да бъдат и обществено виновните планове, осъществени от компанията. Това стана ясно по време на обичайна годишна среща, показана от Петър Стоилов, Изпълнителен шеф, Нестле България, Нели Ангелова, Мениджър Комуникации, Нестле Югоизточен пазар, и специфичния посетител Иванка Стойнич, Мениджър Устойчивост за Югоизточен пазар, с представители на медиите

Домакин на събитието бе Лесотехническият университет като знак за напъните на Нестле да съхранява и опазва българската природа.

Амбицията на Нестле България е през 2022 година да създаде над 18 000 тона подготвена продукция от фабриката в София, които да доближат до 34 експортни пазари, измежду които такива като Германия, Англия и Франция с марките и Smarties в съответствие надлежно 87% към 13%. 94% от производството на фабриката у нас е за експорт, което действително показва артикул с добавена стойност от български производител, употребяващ и българска пшеница с годишен размер от към 2 500 тона.

„ Нестле съществува към този момент 153 години като световна компания, само че в случай че нямаше повече от бизнес подтекст, от произвеждане на артикул, основаване на бранд и позициониране посредством продажба, не би устояла толкоз години и не би била номер едно в света в сегмента на бързо оборотни хранителни артикули. Пандемията, през която преминахме зададе въпроси каква е ролята на огромните мултинационални компании от позиция на стабилно развиване и по какъв начин дават добър образец на обществото и на локалните компании за запазване на околната среда и елиминиране на пластмасовите боклуци. Защото като представител на виновния бизнес сме уверени, че бъдещето е в този момент и всяко наше решение и деяние го дефинира “, сподели Петър Стоилов, изпълнителен шеф на Нестле България.

В комплицирания подтекст на последните 83 дни от войната в Украйна, която провокира дефицит на първични материали и материали и докара вълна от инфлация, резултатите на световната компания за 2021 година означават продажби от 87,1 милиарда швейцарски франка и действителен растеж в оборот и пари от 7,5 % на база 2020. Реалният вътрешен растеж от 5,5% също е позитивен. Добрите резултати разрешават реинвестиция и в природа, хора и общество. Ръстът от 7,5% се удостоверява и от резултатите за първото тримесечие на актуалната година – осъществени продажби в размер на 22,2 милиарда ш.фр., 7,6% органически растеж и 2,4 действителен вътрешен растеж., уточни Петър Стоилов.

На локално равнище компанията надгражда ролята си на стратегически вложител с оповестяването за вложител на годината през 2020. Две следващи години компанията получава документ клас А от Българска организация по вложения и Българското министерство на стопанската система за вложенията в нови поточни линии. В нея у нас работят над 1000 индивида, като младите са над 8%, а проектите са този % последователно да доближи до 30%.

Фокусът на директните вложения тази година е върху разширение на индустриалните мощности във фабриката в София.

През 2021 година Нестле България осъществя продажби от съвсем 300 млн. лева, органически растеж в размер на 7,3% и действителен вътрешен растеж от 8,7%, без да подхваща ценови нараствания, макар повишаването на инфлацията от август м.г. до януари тази година. За първото тримесечие на 2022 година осъществените продажби от компанията на локално равнище са 80,6 млн. лева, с органически растеж от 11,4 % и действителен вътрешен растеж от 9,3%.

Допълнителната стойност към продуктите на компанията са напъните й да отговори на актуалните потребителски търсения –, предлагайки артикули, напълно на растителна основа, като тези от серията. за грижата за природата са и напълно рециклируемите опаковки на Smarties, който единствено посредством преформулиране на опаковката си икономисва 250 млн. пластмасови капачки на природата.

Освен грижата за природата, компанията поддържа и въодушевява планове, носещи изгода на хората и обществото. Инициативата „, стартирала преди 17 години, промотираща физическата интензивност измежду обществото е позната на 75% от българите. Усилията на компанията посредством цифрови решения са ориентирани към това тя до доближава до от ден на ден хора от по-малки обитаеми места и да обгръща от ден на ден младежи. Това е метод, посредством който компанията предлага решения за обществени проблеми като затлъстяването, което води до редица здравословни проблеми. Сред обществено виновните планове на компанията са и, които всяка година доближават до от ден на ден деца и младежи.

Covid 19 пандемията и последвалата война в Украйна катализираха на компанията. 540 000 лева е себестойността на дарените артикули за медици на първа линия през 2021, а от началото на 2022, единствено за първите четири месеца на годината даренията за нуждаещите се в Украйна надвишават 340 000 лева

Ключов миг от дейностите, ориентирани към запазване на околната среда са дейностите по залесяване, стартирали през април в партньорство със Столична община. В рамките на 3 акции чиновници на Нестле и стотици доброволци засадиха, а 40 отгледани дървета в най-големия жилищен регион на България – „ Люлин “. Плановете на компанията да продължи напъните си в тази посока освен през есента, само че и през идващите години, уточни Нели Ангелова, управител Комуникации, Нестле Югоизточен пазар.

Ректорът на Лесотехническия университет чл.-кор. проф. д.н. Иван Илиев показа, че в 97-годишната история на висшето образователно заведение в специалността „ Горско стопанство “ се учи залесяването в горските територии, която е единствена за България. „ Приветстваме самодейност „ Залесяваме интензивно “ на Нестле България, тъй като като университет подготвящ фрагменти в тази посока осъзнаваме какъв брой значим е позитивния образец, ориентиран към запазване и запазване на природата “, сподели чл.-кор. Илиев, ректор на Лесотехническия университет.

4 млн. тона са понижените парникови излъчвания от групата Нестле единствено от 2018 година насам, показа Иванка Стойнич, управител Устойчивост на Нестле, Югоизточен пазар, а близо 75% са пластмасовите опаковки, основани за преработване. Същевременно във фабриката в София от 2014 година не се депонира боклук и се употребява 100% зелено електричество, спестявайки през 2021 година 14 000 СО2 излъчвания на природата. Промяната в палетизацията на продукцията докара до понижаване на броя употребявани камиони с 13% за интервала 2019-2020, а това от своя страна понижи разноските за превоз. Процесите по понижаване използването на вода, почнали през 2010 водят до понижаване на употребяваната вода за индустриални цели с 67%, а проектите за 2022 са да ги понижи с още 4%. Сред положителните образци е и премахването на стреч фолиото от дъното и от горната част на палетата на продукцията, спестяващо 50 тона пластмаса за интервала 2016-2022 и 196 тона хартия за интервала 2016-2022.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР