Над 6000 са ранените при ПТП, а над 300 са

...
Над 6000 са ранените при ПТП, а над 300 са
Коментари Харесай

СБА: Трябва да намалим убитите на пътя от 95 на милион поне до 50

" Над 6000 са ранените при ПТП, а над 300 са починалите годишно. "

Това сподели в изявление за БНР шефът на Съюза на българските автомобилисти инж. Емил Панчев. Той направи забележка, че е имало и мрачни години, когато броя на жертвите надхвърляше 1000, т. е. - би трябвало да отчетем, че някои ограничения въпреки всичко работят.

И сподели, че би трябвало да се борим за понижаване процентно на жертвите - индикатор, по който със северната ни съседка обичайно сме антирекордьори:

" Не 96 индивида на 1 млн., би трябвало да вървим поне към средните правила - най-малко да свалим тази цифа до 50, с цел да може да се почувства, че от всичко това, което се прави за сигурността на придвижването, има изгода. "
 Емил Панчев. Снимка Българска телеграфна агенция

Панчев особено подсети, че неправителствените организации от години упорстват да има не кръпки, а да се напише напълно нов Закон за придвижване по пътищата. Както и че това даже не коства пари - коства единствено време на политиците.

(Темата естествено се търкаля повече от десетилетие в пространството, само че придвижване няма - б.р. на Клуб Z).

" Зад кормилото пазиш живота на пешеходците, на тези в колата, на останалите водачи. Свидетелството за ръководство е огромна отговорност ", сподели още председателят на СБА.

И даде образец, че за каквато и статистика да приказваме - " 10 %, 20 % - като ти се случи на теб, е 100% ".

" В последните години само си сменяме мястото с Румъния – ту те, ту ние, сподели ръководителят на СБА за пътния травматизъм и отрицателните ранглисти, в които България трайно остава на челните места.

Глобите би трябвало да са респектиращи, безапелационен е Панчев, който регистрира по-добрата им събираемост напроследък.

" Въвеждат се от ден на ден санкции и ограничения. Няма страна, която да не е наранена от този камшик, от този проблем - изясни той във връзка с пътния травматизъм, като означи, че наказванията на всички места се утежняват. -

Всички трябва да разберем каква отговорност носим на пътя. Само с дебнене на полицията, единствено със наказания няма да стане - нищо че ние ги укоряваме, че се крият в храстите. Ако обществото не е непримиримо към тези, които използват алкохол, към тези, които се движат с прекалено висока скорост ".

Именно ръководещите трябва да поведат обществото на война с ПТП, призова инж. Емил Панчев.

" Никой не желае да загине! Дори този, който пие две бири, взима ключовете и сяда в колата в нарушаване, и той счита, че ще се прибере незасегнат. "

Той уточни като фактор недостига на правораздаване - че всеки би трябвало да знае, че като нарушаа, ще получи наказване - включително и служителят на реда. И че част от ключа е в ранната предварителна защита - тъй като в случай че детето е възпитано и направи забележка на татко си: " Тате, тука не би трябвало да караш толкоз бързо ", множеството възпитани хора биха си взели записка.

" Иначе единствено ще броим какъв брой са тежките катастофи, убитите и ранените ", приключи специалистът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР