Над 600 квадратни километра са наводнени след взривяването на Каховската

...
Над 600 квадратни километра са наводнени след взривяването на Каховската
Коментари Харесай

С взривяването на Каховската ВЕЦ Путин дави хиляди етнически българи, предизвиква еко катастрофа

" Над 600 квадратни километра са наводнени след взривяването на Каховската Водноелектрическа централа ", заяви за Faktor.bg Петър Чумаков, ръководител на Сдружение " Хан Кубрат ".

Става дума за към 70% от окупираната от Русия част на Херсонска област и 30% под украински надзор.

" Десният бряг, който е под украински надзор е по-висок, водата се разлива към левия бряг, само че съветската окупационна администрация не подхваща никакви евакуационни ограничения. Нещо повече, в случай че някой се опита да пресече реката, с цел да се избави, го прострелват съветските снайпери ", сподели още Чумаков, който има близки там и добави, че в района живеят хиляди етнически българи.

" В региона не се позволяват интернационалните филантропични организации, няма храна и вода, няма медикаменти, няма информация за броя на жертвите ", добави той.

По думите му, сега водата е 6 метра, трупове на хора и животни плуват по реката.

" Селското стопанство в района е унищожено, ще минат десетилетия до момента в който бъде възобновено ", сподели Чумаков.

" Каховската Водноелектрическа централа е на почти 50 километра от Черно море, всичко това ще доближи до морето и ще провокира голяма екологична злополука в целия Черноморски район ", предизвести Чумаков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР