Над 600 града и общини в Германия изключиха осветлението в

...
Над 600 града и общини в Германия изключиха осветлението в
Коментари Харесай

Изгасиха за час осветлението по земното кълбо

Над 600 града и общини в Германия изключиха осветлението в световната самодейност " Часът на Земята ". Бранденбургската врата в Берлин потъна в мрачевина от 20:30 до 21:30 ч в събота, а признакът на световната самодейност бе прожектиран на екран на фона на тъмната забележителност.

Символиката ще притегли " вниманието към опасността за поминъка на хората, подбудена от рецесията с климата ", съобщи Световният фонд за дивата природа (WWF). Организацията счита, че на фона на войната в Украйна и рецесията с изкопаемите горива, се нуждаем от поредни и структурни ограничения за отбрана на климата.
Това, което липсва при множеството държавни управления, е, че задачите в действителност не са налични. Трябва да се стремим към понижаване на температурите с 1.5 градуса. И даже да си слагат цели, множеството държавни управления не ги извършват и не подхващат съответни ограничения, с цел да се опитат да изпълнят тези цели.
Вивиан Радац – началник " Защита на климата и енергийна политика " в WWF Германия

Хиляди градове по света се включиха в " Часът на земята " и изгасиха светлините на най-известните си здания – като небостъргачът Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк, мавзолеят Тадж Махал в Индия, Колизеумът в Рим.

" Часът на Земята " се организира за 17-та година. 121 страни провеждат дейности, помагайки за информиране на обществеността за заплахите от измененията в климата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР