Над 600 000 работни места може да бъдат поставени под

...
Над 600 000 работни места може да бъдат поставени под
Коментари Харесай

600 000 работни места в Германия в риск заради забраната на дизеловите двигатели

Над 600 000 работни места може да бъдат сложени под риск в Германия, в случай че възбраната на колите с стандартни мотори с вътрешно горене влезе в действие, демонстрира изследване на икономическия институт Ifo.

Замърсяването от коли с мотори с вътрешно горене стана сензитивна тематика за Германия, откакто стана ясно, Volkswagen е употребила излъган програмен продукт, с цел да замаскира равнищата на нездравословните излъчвания.

Градове като Мюнхен, Щутгарт и други обмислят възбраната на коли с по-старо потомство дизелови мотори, за които се считат, че способстват за увеличените респираторни болести.

Според проучването на Ifo коренна смяна и растящи продажби на коли с нулеви нездравословни излъчвания може да заплаши работата на 426 000 души, заети в автомобилното произвеждане. Останалите работни места, които са под риск, са в свързани промишлености - да вземем за пример в снабдители на части.

Два месеца преди националните избори в Германия държавното управление се изправя пред възходящ напън да понижи нездравословните излъчвания. На 2 август представители на изпълнителната власт ще се срещнат с автомобилните производители, с цел да намерят метод да понижат замърсяването от дизеловите мотори.

Изследването демонстрира още, че за всеки 2 или 3 работни места, които ще бъдат изгубени, ще бъде отворено по едно ново в областта на изследванията и създаването (R&D), IT и други браншове, свързани с технологиите за задвижване на коли без изпускането на нездравословни излъчвания.

Според Барбара Хендрикс, министър на околната среда в Германия, " автомобилната промишленост има отговорността да не се стигне до забрани ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР