Над 600 000 инвалиди имат право на нова помощ от

...
Над 600 000 инвалиди имат право на нова помощ от
Коментари Харесай

Хората с увреждания ще получават по-висока месечни добавки

Над 600 000 инвалиди имат право на нова помощ от началото на 2019 година Размерът й зависи от % на увреждане и е от 24 до 198 лева В понеделник обаче, когато стартира изплащането на пенсиите за тази година, повече от половината от хората с увреждания ще останат с понижени пари, съобщи NOVA. 

``
реклама

От 25 години Тихомир е ненапълно имобилен. Мъжът остава прикрепен на легло след тежка злополука. Към пенсията си за неработоспособност до момента той е получавал и интеграционна добавка от 30 лева Мъжът към този момент няма да ги получава. За сметка на това ще има право на нов тип месечна помощ, която ще бъде и в по-голям размер.

Проблемът е, че по-високата месечна добавка ще бъде преведена в средата на февруари. Тя ще се превежда от Агенцията за обществено подкрепяне. Според Тихомир това закъснение е можело да бъде избегнато.

Новата месечна помощ ще е сред 24 и 198 лева Тя ще зависи от степента на увреждане и линията на беднотия, която през тази година е 348 лева За да получават новата финансова помощ, хората, които до момента не са вземали интеграционни добавки, ще би трябвало да подадат заявление до края на март в Агенцията за обществено подкрепяне.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР