Над 60 убити, между които три деца, вече са жертвите

...
Над 60 убити, между които три деца, вече са жертвите
Коментари Харесай

Над 60 са жертвите в Крокус, терористите били маскирани, избягали с бяло Рено

Над 60 убити, сред които три деца, към този момент са жертвите на терористичното нахлуване в концертната зала " Крокус сити хол " в Красногорск край Москва на 22 март, към 20:00 часа вечерта, преди началото на концерт на група " Пикник ". Хората са били убити от упор или задушени от дима при пожара. Нападателите са петима въоръжени мъже, облечени в камуфлажни облекла, разкрили безразборна пукотевица, а след това запалили концертната зала с коктейли " Молотов ". Три от починалите са деца.

" За страдание, броят на починалите може да се усили ", съобщи Следственият комитет на Русия, осведоми ТАСС. Настанени в лечебни заведения са 115 от ранените, измежду тях има пет деца, а 48 души са в изключително тежко положение. Публикувани са описи с над 148 потърпевши.

 

Терористите още се търсят. Те са съумели да избягат с бяло " Рено ", осведоми " Известия ". По-рано Телеграм каналът Readovka заяви, че полицията търси бяло " Рено Логан " с тверски регистрационен номер, по отношение на терористичния акт, а след това беше обявено, че се търси и втори автомобил - още веднъж " Рено ", само че сиво на цвят. 

След потушаването на пожара, породен от коктейли " Молотов ", хвърлени от терористите, са били открити в допълнение още 12 тела на починали. Предполага се, че тези хора са се скрили в тоалетните на постройката, само че са се задушили от дима, оповестява " Телеграм " каналът Readovka.

 

Оцеляла жена при офанзивата свидетелства, че нападателите се пробвали да залостят вратите на концертната зала след палежа, с цел да не могат да се спасят хората, само че не съумели. Пострадалата, която е в болница, описа пред " Известия ", че е оживяла, като се е престорила на мъртва.

" Паднах на пода и се направих на умряла. Момичето до мен го убиха ", каза дамата. Тя изчакала нападателите да си тръгнат и изпълзяла от залата. Терористите застрелвали хората от упор.

 

" Качвахме се на втория етаж. Чу се някакъв гърмеж, хората побягнаха към залата. а по-късно започнаха да стрелят момчета с маски, непосредствено в тълпата от хора. Видях светлини - в никакъв случай в живота си не съм гледала пакова нещо ", споделя очевидката Светлана пред " Известия ".

Депутат от Думата също е бил на концерта и е съумял да се избави. Айдар Метшин споделя: " Това беше потрес. Такова положение, когато не владееш обстановката, не разбираш нищо, по какъв начин да се движиш, кое е вярното деяние, което да предприемеш. Не знаехме дали няма да ни пресрещнат със пукотевица на изхода, или не, какво ще се случи ",разказва съветският народен представител. По думите му, той е съумял да оцелее, тъй като се е намирал на втория ред на партера.

Любителски видеа свидетелстват по какъв начин група хора във фоайето на залата съумяват да счупят стъкло и да избягат на открито, до момента в който чуват изстрелите наоколо. 

 

Друг свидетел пък твърди, че нападателите са били най-малко 20 и са влезнали през основния вход, предава Readovka. Към момента формалните известия са за петима терористи, направили нападението. Един от хората в концертната зала, който е бил със брачната половинка си, споделя, че при първите изстрели още никой от защитата не е пристигнал да ги уведоми какво се случва и да ги изведе на открито. 

Следователи, криминалисти и специалисти на Семеен кодекс на РФ, взаимно с оперативните подразделения на вътрешното министерство и Федералната работа за сигурност, правят следствени дейности на местопроизшествието. 

" Прави се оглед на телата, изземват се материални доказателства, включително муниции, назначени са експертизи, както на ДНК, по този начин и балистични и дактилоскопични ", прибавят от Следствения комитет. Следователите изземват и преглеждат записи от камерите за видеонаблюдение. При претършуване на региона към залата не са били открити взривни устройства от силите на Националната армия. За потушаването на пожара вертолети изсипаха над 160 тона вода, пожарникари сваляха хора от покрива, който изгоря изцяло, оповестяват съветските медии.

Това е най-мащабната терористична офанзива в Русия досега след нападението в  " Дубровка "  преди 22 години.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР