Над 60 пострадали от поледиците в София са потърсили медицинска

...
Над 60 пострадали от поледиците в София са потърсили медицинска
Коментари Харесай

60 души пострадаха заради поледицата в София


Над 60 потърпевши от поледиците в София са потърсили здравна помощ. Това оповестиха от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) -  София и от болница „ Пирогов “. От 08:00 ч. през вчерашния ден до 08:00 ч. през днешния ден екипите от ЦСМП – София са се отзовали на повиквания за 12 потърпевши от поледиците, а от 08:00 ч. до 11:00 ч. - за още петима души. Медицинските екипи са получили сигнали и за трима измръзнали.

В болница „ Пирогов “ са потърсили помощ 50 души, потърпевши поради заледяванията, оповестиха от лечебното заведение. Сред потърпевшите е и радиоводещият Димитър Павлов, написа БНР.

Почистването на снега от тротоарите, прилежащи към постройките, както и почистването на ледените висулки се прави от съответните физически или юридически лица, стопанисващи и експлоатиращи постройката, се показва в Наредбата за поддържане и запазване на чистотата на територията на Столичната община.

Председателите на етажни собствености, притежателите или наемателите на еднофамилни жилища, които не са организирали и направили навреме разчистване от сняг, лед, ледени висулки, битови, строителни и други боклуци на постройките и прилежащите им територии, избрани и предоставени от общинската администрация, се санкционират с еднократна санкция в размер до 30 000 лева, се показва още в наредбата. Общинската администрация и ръководителите на профилираните компании по чистотата, лицензирани от Столичната община, подлежат на наказания, според наредбите на Закона за административните нарушавания и санкции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР