Над 60 пожара са избухнали само през последните 24 часана

...
Над 60 пожара са избухнали само през последните 24 часана
Коментари Харесай

Апокалиптични картини в Гърция: Невиждан огнен ужас, димна завеса и страх

Над 60 пожара са избухнали единствено през последните 24 часа на територията на Гърция , а няколко страни към този момент изпращат помощ посредством механизма за гражданска отбрана на Европейския съюз, оповестиха от пожарната работа. Всичко това на фона на рисковата композиция от мощни ветрове и температури до 41 °C.

" Ситуацията е невиждана , метеорологичните условия са рискови ", съобщи представителят на пожарната Янис Артопиос пред държавната телевизия ERT, като добави, че пожарите " са се разраснали до великански размери " за малко време, показва БГНЕС.

" Това лято Гърция е очевидец на невиждани по мащабите си опустошителни горски пожари и в такива сложни времена бързата помощ на Европейски Съюз е жизненоважна ", съобщи в изказване Янез Ленарчич, комисар по ръководството на рецесии.

Пламъците се популяризират безотговорно в Североизточна Гърция , както и на островите Евия и Китнос , в региона Беотия на север от Атина , в Пелопонес и в Западна Гърция . Пожарът край Александруполис заплашва и националния парк Дадия, в който живеят редки хищни птици.

Според метеоролозите доста горещите и сухи условия, които усилват риска от пожари, ще се запазят до петък.

В изискванията на гореща вълна пожарът, който стартира на 18 юли и беше жарък от мощните ветрове , опустоши съвсем 17 770 хектара (над 43 000 акра) за 10 дни в южната част на Родос.Около 20 000 души, най-вече туристи, трябваше да бъдат евакуирани.

Микрочастици 10 пъти над нормата бяха регистрирани във въздуха в Гърция в резултат на вилнеещите в страната горски пожари, заяви гръцкият в. „ Катимерини “.



От огромните пожари в префектурите Еврос, Беотия, Евбея (Евия) и Атика през вчерашния ден са регистрирани високи концентрации на фини прахови частици даже на стотици километри от фронтовете на огъня, съобщи шефът на Института за проучвания и стабилно развиване Никос Михалопулос.

„ Северноизточните ветрове придвижват дима от Александруполис чак до островите в Йонийско море “, изясни шефът пред „ Катимерини “.

Михалопулос означи, че измерванията са блъснали алената линия в „ триъгълника “ Арта-Янина-Трикала в Западна и Централна Гърция , както и в полуостров Пелопонес.

От сателитна фотография на METEOSAT-11 на Националната обсерватория в Атина се вижда по какъв начин димът от пожара в региона на Еврос в Североизточна Гърция доближава 950 км на югозапад, покривайки близо 80 % от територията на Гърция.

„ Това е едно от най-впечатляващите публикувания на пушек, които сме виждали през последните години, като се има поради огромната повърхност, която обхвана “, съобщи пред вестника шефът на Националната обсерватория в Атина Костас Лагувардос.

Източник:БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР