Над 60 на сто от фирмите, плащащи корпоративен данък, са

...
Над 60 на сто от фирмите, плащащи корпоративен данък, са
Коментари Харесай

Над 60% от фирмите, плащащи корпоративен данък, са се отчели пред НАП

Над 60 на 100 от компаниите, плащащи корпоративен налог, са оповестили приходите си пред Национална агенция за приходите 14 дни преди настъпването на крайния период, оповестиха от Националната организация за приходите. 

Едноличните търговци, в това число плащащи патентен налог и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци, които към този момент са подали заявления за приходите, надвишават 63 000. 

От Национална агенция за приходите припомнят, че срокът за обявление и внасяне на налога и окончателните обществени и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи активност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане е 30 юни. До края на юни, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и декларация с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски. 

30 юни е и срокът, в който компаниите заявяват и заплащат корпоративен налог, налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, налог върху приходите от помощни и спомагателни действия по смисъла на Закона за хазарта, както и налог върху активността от опериране на кораби. 

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством портала за е-услуги:  електронен автограф (КЕП).
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР