Над 60 000 са децата, за които няма информация дали

...
Над 60 000 са децата, за които няма информация дали
Коментари Харесай

60 000 деца са извън училище, прибират ги със зонов подход

Над 60 000 са децата, за които няма информация дали са в чужбина, пътуват ли с родителите си из страната или са някъде другаде. За да сработи механизма за справяне с едно такова предизивкателсто ние сме заели учителите, като е доста скъпа помощта на общините. Това съобщи на обичайна среща на Националното съдружие на общините в курорта „ Албена “ просветният министър Красимир Вълчев. Възприели сме така наречен зонов метод на териториална подготвеност и отговорност, като концепцията е за установяването на всяко дете, което не е в учебно заведение, добави той.
Ако никоя друга система не засече детето, ще се търси подпомагане от Национална агенция за приходите, Инспекциите по труда и други институции, които посредством родителите да дават информация и за децата им, написа в днешния си брой Монитор.
„ За да реализираме триумф в задачата, която сме си сложили и да приберем всички деца в учебно заведение, е належащо да свържем осведомителните системи на всички институции, с цел да не става по този начин, че на 10 години те да са като емигранти в личната си страна “, сподели още Вълчев. Все още имало деца, които не са включени в системата на образованието и те с главно от така наречен рискови групи. МО ще създаде и общ механизъм с МТСП за влияние и на фамилиите от обществено слави или проблематични групи, с цел да не отпадат децата в ранна възраст от системата на образованието.
Над 70 млн. лв. се дават на такива сеемейства. Акцент ще бъде и проучването на българския език от детската градина, с цел да не се стига до отпадане още в пети клас, когато заради недоброто му притежаване им е мъчно и отпадат рано. Масово се злоупотребява и при деца с увреждания и ТЕЛК, които не подлежат на наказания. Заради финасирането се прави и така наречен фиктивно наличие в учебните заведения, като по този метод се саботира системата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР