Над 60 000 домакинства и фирми на обслужваната от ЧЕЗ

...
Над 60 000 домакинства и фирми на обслужваната от ЧЕЗ
Коментари Харесай

Строителни фирми оставиха над 60 хил клиенти на ЧЕЗ без електричество през летните месеци

Над 60 000 семейства и компании на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия – Западна България – останаха без електрозахранване вследствие на скъсани кабели от строителни компании от началото на летния сезон доникъде на август. Клиентите на сдружението са били наранени от изключвания, траяли сборно повече от 90 часа. Начело на статистиката е София, където неудобства са провокирани за 23 000 клиенти.

Близо 40 са скъсаните кабели приблизително напрежение на ЧЕЗ Разпределение. Ремонтите оставят белези на оборудванията и основават опасности от нови повреди. Незаконни или несъобразени изкопни действия са аргументите за пораждане на сходни произшествия. При законното строителство ЧЕЗ Разпределение съгласува плановете. В рамките на това координиране в писмен тип осведоми строителя, че е задължен да уведоми авансово сдружението за деня и мястото на пускане на изкопните действия. В огромна част от случаите тези условия не се съблюдават. Също по този начин постоянно информацията за започващите строителни действия се получава предходния ден или в деня на тяхното пускане. Това прави реакцията на ЧЕЗ Разпределение невъзможна.

За да отдели запас за строителните обекти, е належащо компанията да бъде осведомена най-малко две седмици авансово за деня, в който ще бъдат осъществявани изкопни действия. ЧЕЗ Разпределение чака от компаниите да осведомят компанията най-малко две седмици авансово къде ще правят изкопни действия. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл к[email protected].
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР