Над 5800 бежанци от Украйна са започнали работа на трудов договор в България. Данните посочи Ива Парцалева

...
Над 5800 бежанци от Украйна са започнали работа на трудов договор в България. Данните посочи Ива Парцалева
Коментари Харесай

5800 украински бежанци работят на трудов договор в България

Над 5800 бежанци от  Украйна  са почнали работа на трудов договор в България. Данните уточни Ива Парцалева от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, по време на семинар, отдаден на повишението на информираността на българското общество по тематиката за миграцията.

Около 60% от тях са заети в областта на ресторантьорството и хотелиерството, поради сезонния темперамент на тази работа, а останалата част са почнали работа в преработвателната индустрия, търговията, административните услуги и други Градовете с най-вече работещи украинци са Бургас, Варна, София, Пловдив, Добрич, Благоевград и Русе, стана известно от изнесените данни.

Форумът, провеждащ се в София, е озаглавен „ Миграция и бежанци - медийно отразяване и попречване на тирада на омразата “, а на него публицисти и специалисти разискват значимите провокации, пред които са изправени обществото и институциите по отношение на бежанската рецесия.

От началото на военния спор в  Украйна , почнал на 24 февруари т.г., у нас са влезнали 364 хиляди души. От тях 82 хиляди души, към 23%, са предпочели да останат в страната ни, означи още Ива Парцалева.

Тя напомни, че на 31 май завърши първият стадий от филантропичната стратегия, заради което доста от бежанците са предпочели да напуснат България.

„ През последните дни обстановката е динамична – доста хора влизат и доста хора напускат  България “, уточни тя.

Статистика сочи още, че половината (50%) от бягащите от военния спор, които идват у нас, са дами, а децата са към 39%. Останалите са мъже.

Общо към 30 хиляди са настанени в хотели и бази, останалите 50 хиляди не се знае тъкмо къде са. Общо 84 украински деца са признати в детски градини, а 439 към този момент са записани в учебно заведение, уточни специалистът.

Организатори на форума са Международната организация по миграция, Асоциацията на европейските публицисти в  България , Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и „ Мулти култи колектив ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР