Над 530 000 души са ваксинирани до момента срещу коронавируса

...
Над 530 000 души са ваксинирани до момента срещу коронавируса
Коментари Харесай

Над 530 000 ваксинирани в Румъния

Над 530 000 души са имунизирани досега против ковид в Румъния, заяви ръководителят на Националния комитет за съгласуваност на дейностите по имунизация доктор Валериу Георгица, представен от организация Аджерпрес в петък.

През вчерашния ден са имунизирани над 20 000 души, а над 17 000 са получили втората доза. Към момента имаме над 459 000 имунизирани с първата доза и към този момент над 75 000 завършили с цялостната скица на имунизация. На процедура прехвърлихме прага от 530 000 души, които са били имунизирани в Румъния за интервал от един месец, сподели доктор Валериу Георгица по време на полемика.

По думите му страничните реакции са към 1480 и не са имали последствия за здравето на имунизираните хора, нито са наложили някакво лекуване.

Д-р Георгица означи, че на ниво Европейски Съюз Румъния се подрежда на пето място по брой имунизирани лица.

Първата фаза от имунизацията в Румъния стартира на 27 декември с работещите в областта на опазването на здравето и обществените грижи. От 15 януари започва втората фаза, при която се имунизират лица над 65 години, хронично заболели хора и чиновници от основни сфери за действието на страната, в това число от просветителната система. По думите на Георгица третата фаза е адресирана към останалата част от популацията на Румъния.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР