Над 53 000 чифта опасни слънчеви очила задържа ГДБОП при

...
Над 53 000 чифта опасни слънчеви очила задържа ГДБОП при
Коментари Харесай

По 180 лева се предлагали очилата менте в интернет

Над 53 000 чифта рискови слънчеви очила задържа ГДБОП при акция през вчерашния ден. Те са били предопределени за продажба по сергии по морето през идния летен сезон.
Пред bTV началникът на Отдел "Компютърни закононарушения " към ГДБОП Явор Колев изясни, че фалшификатите могат да навредят на здравето, защото нямат съответните UV отбрани и не са създадени по стандартите. Освен това нарушават правата върху комерсиалната марка на над 50 световноизвестни марки и ощетяват фиска на страната, защото в търговията с незаконни артикули не се заплащат налози.
По негова информация един чифт, импортиран от Китай, коства на вносителя 6-8 лв., а по уеб страниците същите продукти се продават по 120-180 лв..
Колев уточни, че против вносителите на стоките ментета са формирани досъдебни производства и подлежат на глоба. Той посочи, че става въпрос за хора с престъпни регистрации от 2011 година, които са работили по същата скица и преди, което било доказателство, че този бизнес е печеливш.
По данни на Колев от началото на 2019 година са затворени над 54 уеб страницата, които оферират имитации - очила, парфюми, спортни артикули и други
Относно случаите на полово принуждение над деца той уточни, че за последните 2 месеца са арестувани 10 педофили, а от началото на годината са хванати 25 полови насилници над деца. Колев изясни, че най-често те стигат до жертвите си посредством подправени профили във Facebook. Най-уязвими са децата сред 7 и 12 години, които са без задоволителен наставнически надзор. Той бе безапелационен, че с цел да се предотвратят сходни случаи, родителите би трябвало да знаят с кого се сприятеляват децата им в обществените мрежи, а самите деца не би трябвало да дават информация за себе си.
Родителите би трябвало всекидневно да беседват с децата си. От нашето наблюдаване, едвам когато детето е станало жертва на полово принуждение, се обръща към родителите, сподели Колев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР