Над 5000 наказателни постановление са издали пътните полицаи в рамките

...
Над 5000 наказателни постановление са издали пътните полицаи в рамките
Коментари Харесай

161 шофьори останаха без книжки в рамките на 2 дни

Над 5000 наказателни разпореждане са издали пътните служители на реда в границите на 31 декември и 1 януари. На 161 водачи са взети шофьорските книжки.
Това заяви основен контрольор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция на брифинг по отношение на упования засилен трафик в края на почивните дни.
Близнаков установи безконтролно отношение от страна на водачите на пътя, въпреки оповестените профилирани интервенции по надзор на пътищата. Като образец той заяви случай от днешния ден, когато още към 11 часа сутринта е хванат водач с 2,72 промила алкохол.
За двата дни по Нова година – 31 декември и 1 януари, са открити над 80 души, седнали зад кормилото под влияние на алкохол или опиати .
Миналите Коледни празници – за интервала от 20 декември 2019 година до 1 януари 2020 година са зародили 195 тежки пътнотранспортни катастрофи, ранените са 260, а починалите са били 15 души. За същия интервал на тази година се регистрира понижение на тежките катастрофи. Така от 20 декември 2020 година до 1 януари 2021 година, зародилите тежки пътнотранспортни катастрофи са с 46 по-малко или 149, ранените са с 69 по-малко или 191, а починалите са 12 или с трима по-малко за този интервал.
 Министерство на вътрешните работи ускорява контрола по пътищата Министерство на вътрешните работи ускорява контрола по пътищата
Министерство на вътрешните работи ускорява контрола по пътищата поради идните празници. Екипи на полицията ще има по автомагистралите и главните пътни артерии в ст...
Трафикът към 15.00 часа през днешния ден по главните пътни посоки е спокоен. „ Леко натоварен, само че не се следят тапи или скупчвания на коли. Същото е ситуацията и по входовете на столицата ”, сподели той. Отново на Владая са обезпечени две пътни ленти за влизане в столицата.
„ Там също няма скупчвания. Вчера се наблюдаваше натоварен трафик тъкмо там, като бяха ориентирани полицейски сили да подпомогат придвижването ”, уточни Близнаков.
По думите му наблюденията им демонстрират, че заради многото почивни дни трафикът се разпредели отмерено сред всичките тези дни.
Полицейски екипи са ситуирани на основни места с подготвеност да подкрепят и да контролират движещите се. „ Във връзка с обезпечаване безвредното напредване на жителите за денонощието са планувани над 400 полицейски екипа по пътищата, като 127 от тях да с мобилни механически средата за надзор на скоростта ”, съобщи Близнаков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР