Над 5000 души са свалили приложението, а над 200 медицински

...
Над 5000 души са свалили приложението, а над 200 медицински
Коментари Харесай

Ново здравно приложение излезе на пазара Само за месец се похвали с голям интерес

Над 5000 души са свалили приложението, а над 200 медицински експерти са дали отговор на поканата да се включат в платформата

Здравните услуги стават все по-интересно място за новите технологии. По света дигитализацията навлезе в опазването на здравето, а у нас направи първите си стъпки през последните няколко години. Месец след своя старт, основателите на уеб страницата MedicHome събраха медии, с цел да разгласят и първите резултати. " Обобщените данни надминаха упованията ни, - уточни Филип Беърфус, изпълнителен шеф и съосновател на MedicHome. - Амбицията на екипа беше да предложи виртуален кабинет 24/7, където хората да получават здравни препоръки и услуги от медицински експерти. Идеята на MedicHome е да промени здравното обслужване, като го направи по-бързо, по-достъпно и по едно и също време с това по-сигурно. "

За месец от старта на уеб страницата на 23 януари т.г. приложението е свалено над 5000 пъти, като по-малко от половината съоръжения са били от София. Само за месец са дадени 1000 съвещания от доктор – доктор Георги Кънчовски, началник на медицинския съвещателен съвет, разгласи Илонка Миткова-Чернас, действен шеф на MedicHome. Активните консуматори са 2000, като 20% от тях се връщат повече от 1 път в платформата. 60 на 100 от запитванията са били от дами. Най-много са търсили услугите на виртуалния лекарски кабинет през почивните дни и след работно време. Средното време за консултация е 3-4 минути по един въпрос от несложен темперамент. За по-сериозните въпроси отделеното приблизително време е било към 10 минути. Половината от запитванията са били свързани с хронични болести от областите кардиология, неврология, УНГ, травматология, АГ, ендокринология; 5% от запитванията са били свързани със сезонните вирусни болести, 10% са били запитванията от област педиатрия и 5 на 100 са били във връзка със положения, гранични със незабавните.
Филип Беърфус акцентира, че първата консултация постоянно е безвъзмездна, а цената на последващите ще зависи от това какво търсят клиентите – еднократна консултация, заплащане според от прилагане на услугата, абонамент и така нататък Идеята е една консултация да се придържа в диапазона под 5 лв..
В близко бъдеще ще бъдат оповестени и методите за прилагане повече от един път на уеб страницата: посредством предплатен пакет, посредством разнообразни абонаменти или на правилото pay-as-you-go.
Идеята на екипа е да притегли както корпоративни клиенти, по този начин и самостоятелни консуматори. Специалистите са подготвени да сътрудничат и с медицински застрахователи, стана ясно още на конференцията.

Над 220 лекари и други медицински експерти са дали отговор на поканата на екипа да се включат в платформата. Към момента клиентите могат да потърсят консултация с общопрактикуващи лекари, експерти по детски заболявания или дерматология и венерология, или могат да получат второ здравно мнение.
Илонка Миткова-Чернас уточни, че се нуждаят от специалисти с опит и опция да работят в интернет среда, като главно се търсят общопарктикуващи лекари и консултанти по вътрешни заболявания. Разчетите сочат, че един доктор при цялостно натоварване може да дава по 15 съвещания на час. Засега не се предлага посещаване на лекари и сестри по домовете, само че околните проекти на екипа плануват пациентите да могат да откриват лекари разполагаем за домашни визити в техния регион и да заявят обзор.

Платформата е ориентирана и към хора с лимитирани финансови благоприятни условия, и за състоятелни пациенти.

Екипът на MedicHome заключи, че технологията в никакъв случай няма да размени лекаря, само че може да му помогне да бъде по-близо до пациента и въпреки това да даде на пациента свободата да бъде покрай своя експерт когато и да е, когато има потребност от това.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР