Над 500 ученици са успели да дойдат в Националния институт

...
Над 500 ученици са успели да дойдат в Националния институт
Коментари Харесай

Ученици изготвиха прогнозата за времето

Над 500 възпитаници са съумели да дойдат в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) и да се включат в процедурата по правенето на прогнозата за времето.

Tова разгласи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който дружно с деца от столичното 159-то ОУ " Васил Левски " участваха в правенето на прогнозата за времето в Национален институт по метеорология и хидрология.

Всеки четвъртък и петък идват възпитаници от софийските учебни заведения, с цел да видят и персонално да вършат прогнозата за времето. Инициативата ще бъде разширена и за учебните заведения отвън столицата.

Направена е стратегия " Образование с просвета " сред МОН и Българска академия на науките, която има за цел да предизвика интереса към ученето на децата в региона на метеорологията и хидрологията. Вълчев насърчи проучването на предмета физика, като доста значима дисциплинираност. Много е мъчно обаче днешното потомство възпитаници да бъде стимулирано по тази дисциплинираност.

Метеорологията е най-практичната част от физиката и е способна да увлече децата, да им увеличи интереса за учене по физика. Затова е и подписано съглашението с Национален институт по метеорология и хидрология.

Той посочи, че образованието има потребност от метеоролози , а специалностите с максимален растеж на приходите оттук насетне ще бъдат тези, които допускат по-задълбочено проучване на математика и естествени науки.

" За това би трябвало от по-ранна възраст от прогимназиален стадий децата да бъдат стимулирани да учат математика и естествени науки , което става с опция да се види тяхната приложност, практическа опция ", разясни просветителният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР