Над 500 състезатели от 32 държави ще се включат в

...
Над 500 състезатели от 32 държави ще се включат в
Коментари Харесай

Над 500 състезатели ще участват на Дан Колов - Никола Петров

Над 500 състезатели от 32 страни ще се включат в влиятелния шампионат по битка " Дан Колов - Никола Петров " в столичната зала " Асикс Арена " сред 21-и и 25-и март. Надпреварата ще бъде най-силна на европейска почва преди континенталния шампионат, който ще стартира в последната седмица на месец април в Каспийск, Русия, а множеството тимове ще дефинират съставите си точно в България.

" Очертава се мощен шампионат. Имаме записани над 500 състезатели от 32 страни, като множеството водещи народи имат представители. Ще бъде добра инспекция за това на какво равнище сме. Ще участваме с съвсем всичките ни водещи борци и ще забележим до каква степен сме стигнали с подготовката за европейското състезание ", сподели президентът на Българска федерация по битка (БФБ) Христо Маринов по време на среща с медиите.

В класическия жанр българският тим разполага с 20 състезатели, само че от листата липсват едни от най-изявените борци през последните години Иво Ангелов и Елис Гури, които обаче се приготвят с тима. Световният и европейски първенец от 2013-а година Ангелов е с разредена стратегия и се пази за еврофиналите, до момента в който Гури към момента не е решил дали да се бори в категория до 97 кг, или в тежката до 130.

" Продължаваме лагера в Тетевен, където има доста задгранични тимове. Всичко върви добре, само че имаме и някои травми. За повторно ще участваме с сутерен и занапред следва да забележим по какъв начин ще ни се отрази това. Чужденците ще останат с нас и след този шампионат, с цел да се приготвят за европейското ", сподели треньорът на класическия жанр Армен Назарян.

В свободния жанр отсъства Михаил Ганев, който е пред отричане от дейния спорт. Треньорът на тима Серафим Бързаков, който е троент притежател на пояса " Дан Колов ", към момента не знае дали международният първенец от 2010-а година ще продължи да се бори.

" Дори и да го направи, надали ще бъде за повече от няколко шампионата ", посочи Бързаков. " Отборът ни е много млад и съвсем напълно освежен. Поради контузия ще почива Георги Вангелов, а за Али Умарпашаев ще преценява преди самите битки. Направихме лагер с някои други тимове и съм удовлетворен ".

Бронзовата олимпийска медалистка Елица Янкова няма да се бори в категорията свободен жанр дами, откакто претърпя интервенция през декември и нейното лекуване ще продължи още 4-5 месеца.

" Единствената липса е на Елица Янкова, която претърпя интервенция. На нея не може да се разчита преди международното състезание, само че и за тогава възможностите са доста дребни ", сподели треньорът Петър Касабов. " Чуждестранните тимове почетоха нашия шампионат и съвсем всички ще дефинират съставите си в България. Конкуренцията ще бъде голяма ".

Схватките ще бъдат провеждани на четири тепиха, а входът за фенове е свободен. БНТ1 ще излъчи онлайн всички финали в обособените категории.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР