Над 500 са вече убитите цивилни при бомбардировките насирийския бунтовнически

...
Над 500 са вече убитите цивилни при бомбардировките насирийския бунтовнически
Коментари Харесай

Над 500 цивилни жертви при бомбардировките в Източна Гута

Над 500 са към този момент убитите цивилни при бомбардировките насирийския размирен бастион край столицата Дамаск Източна Гута за седем дни, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Неправителствената мониторингова организация, която е основана във Англия и разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия, заяви, че измежду 505-те починали от неделя са 123 деца. Броят на жертвите се е нараснал след откриването на тела под парчета и на фона на продължаването на бомбардировките.
Днес са били убити 29 цивилни, 17 от които в Дума - огромния град в Източна Гута. Сирийските държавни сили започнаха масирани бомбардировки на последния размирен анклав край Дамаск в подготовка на сухопътна атака за неговото завладяване.

Източна Гута, чието население наброява към 400 000 индивида, е обсадена от 2013 година Бомбардировките не престават в миг, когато нови различия в Организация на обединените нации провокираха следващо отсрочване на гласуването за филантропично помирение в региона, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР