Над 500 са наложените санкции за неспазване на мерките срещу

...
Над 500 са наложените санкции за неспазване на мерките срещу
Коментари Харесай

Фандъкова: Над 500 са актовете за неспазване на мерките в столицата

Над 500 са наложените наказания за неспазване на ограниченията против ковид в столицата. Санкции ще има, тъй като би трябвало да разберем, че нарушаването на разпоредбите не заплашва единствено нас, само че и близките. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

„ Задачите, които аз съм дала, е от една страна стерилизация и разчистване на обществени пространства и от друга – подкрепяне на възрастни хора. Всеки ден 310 индивида получават безвъзмездна храна от нас по поръчка на районни кметове и инициативни комитети. Получаваме всевъзможни сигнали на всички платформи на Столична община. Благодарна съм на всички хора, които са дейни и оказват помощ на съседите си, както и на тези, които подават сигнали във връзка със спазването на ограниченията против ковид “, изясни Фандъкова. „ Районните кметове би трябвало да наблюдават за съблюдаване на ограниченията. Не е нужно наложително да се приказва за наказания. На всяка площадка в кварталите е невероятно да се реализира надзор. Трябва осъзнаем, че това е за нас и за нашето здраве. Колкото сме по-дисциплинирани и виновни, толкоз по-бързо ограниченията ще паднат “, безапелационна бе тя.

„ Целият запас на Столична дирекция на вътрешните работи и с поддръжка на Министерство на вътрешните работи е впрегнат да следи за спазването на разпоредбите, заповедите на министъра на опазването на здравето и рекомендациите на Националния щаб. 100% от хората в Общинска полиция са на терен и работят непрестанно. София е голям град и всичко зависи от нас. Санкции ще има, тъй като би трябвало да разберем, че нарушаването на разпоредбите не заплашва единствено нас, само че и близките, съседите и всички хора “, сподели още тя.

" Носенето на маски е наложително, както от търговците, по този начин и от клиентите. Аз персонално видях в парка на НДК в петък да се събират и изпратих полиция. Екипите и патрулите обикалят и кварталите ", съобщи тя. " Над 90% от софиянци съблюдават разпоредбите и им благодаря за това. Но тези 10% % могат да бъдат рискови за всички. От през вчерашния ден съм изпратила спомагателни екипи на Женския пазар и пазара на " Красно село ". Министър Ананиев остана удовлетворен от организацията. Ако съблюдаваме разпоредбите, няма да има такива тежки забрани ", изясни Фандъкова. Тя насочи две молби към софиянци. " Едната е търпеливо да се изчаква на КПП-тата. Втората ми е да носят наложително маски и да не ги поставят под носа си, тъй като тогава няма смисъл ", напомни Фандъкова.

Между 5 и 7 пъти са по-малко пасажерите в градския превоз, заяви още кметът. 6,5 млн. лева по-малко са приходите на транспортните сдружения " Метрополитен ", " Столичен автотранспорт " и " Столичен електротранспорт ". Общо 6 млн. лева по-малко са приходите на Центъра за градска подвижност от продажбата на билети и от неработещите зони за паркиране. До 21 април синя и зелена зона ще останат безвъзмездни.

Заради рецесията общината ще актуализира бюджета. Планира се да бъдат спестени над 8 млн. лева от ремонт на улици и още 5 млн. лева от настоящи поправки, изясни още кметът. Работата по огромните инфраструктурни планове обаче ще продължи. Става става дума за третата линия на метрото, построяването на вътрешния кръг на София, включващ бул. " Тодор Каблешков ", връзките с Околовръстния път, като продължаването на бул. " Петър Дертлиев " и други. Подготвен е първият пакет от ограничения, с които да подпомогнем дребния и междинен бизнес в София, който е най-силно обиден от рестриктивните мерки в битката с ковид. Това са ограничения в помощ на най-засегнатите браншове и включват - данъчен пакет, пакет с административни услуги, уведомила столичният кмет. И изясни, че съгласно обстановката дружно с стопански съвет към общината могат да се подхващат и още ограничения.

Вече се тестват и чиновниците на първа линия. Направени са 69 теста на хора от обществения патронаж и спешното звено. Три са дали позитивни проби и на тях ще бъдат направени PCR проби. Преди месец пък кметът също си направила тест, тъй като имала признаци, само че бил негативен.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и т
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР