Над 500 лидери от цял свят пристигат в Лондон, за

...
Над 500 лидери от цял свят пристигат в Лондон, за
Коментари Харесай

Над 500 политици и монарси ще присъстват на погребението на Елизабет II

Над 500 водачи от целия свят идват в Лондон, с цел да почетат най-дълго управлявалия монарх в актуалната история – кралица Елизабет II. От Бъкингамския замък не публикуваха официален лист с гостите, само че някои от тях към този момент потвърдиха, че ще бъдат на траурната гала. 

Сред тях са американският президент Джо Байдън, френският му сътрудник Еманюел Макрон и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Британски медии оповестяват, че първата дама на Украйна - Олена Зеленска, също ще участва.

За разлика от Киев обаче Москва остава без формален представител от президентството - Владимир Путин няма да лети до Лондон. Според източници в листата с посетители не попадат и представители от Афганистан, Венецуела и Сирия.

Китайският вицепрезидент ще бъде на погребението, откакто по-рано през седмицата английски депутати попречиха на неговата делегация да уважи кралицата в Уестминстър Хол.

От България ще участват президентът Румен Радев, както и Симеон Сакскобургготски , който е родственик на Елизабет II по линия на нейния татко. Почит ще отдадат и монарсите на Белгия, Дания, Испания, Йордания и Нидерландия.

Заради траурната гала лондонската полиция възнамерява най-голямата интервенция по сигурността в историята си. Не единствено поради десетките хиляди жители, които се очаква да излязат по улиците в деня на погребението, само че и поради стотиците международни водачи и монарси, които ще бъдат в английската столица.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР