Над 500 жени, деца и мъже, жертви на насилие или

...
Над 500 жени, деца и мъже, жертви на насилие или
Коментари Харесай

Над 500 жертви на насилие или трафик са получили подкрепа в център Търновград

Над 500 дами, деца и мъже, жертви на принуждение или трафик, са потърсили и получили поддръжка в последните четири години в общинския спешен център " Търновград ". В момента обществените служащи, психолозите и терапевтите в този център във Велико Търново се грижат за две майки и техните общо шест деца, които са били жертви на домашно принуждение, и за още четирима души, изпаднали в сложна обстановка.

Работата с жертвите на принуждение не е задоволително изискване за справяне с казуса, разяснява за БНР шефът на спешния център " Търновград " Наталия Петкова:

" Трябва да има стратегии и институции, които да работят с насилниците. Също по този начин да се наблюдава той дали извършва присъдата на съда да посещава психолог за промяна на държанието или възстановителна стратегия. Трябва в тази тенденция в действителност да е по-сериозно и да има някакви ограничения и за насилниците, а освен за потърпевшите лица ".

Росица Димитрова, шеф на общинската здравна и обществена дирекция във Велико Търново, разяснява главните компликации при работата с жертвите на принуждение, макар оказваната им профилирана и юридическа поддръжка:

" Докато се стигне по производството за заповед за предприемането на незабавна отбрана от домашно принуждение те се отхвърлят, което отново връща дамите жертви в фамилната среда, там, където се реализира насилието ".

Във великотърновския парк " Дружба " екипът на спешния център " Търновград " показа пред минувачите активността си и другите признаци на домашно принуждение, душевен тормоз и трафик на хора.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР