Над 500 хиляди есенно-пролетни цветя са засадени в пловдивските градини

...
Над 500 хиляди есенно-пролетни цветя са засадени в пловдивските градини
Коментари Харесай

Разкрасиха Пловдив с 500 хиляди есенни цветя

Над 500 хиляди есенно-пролетни цветя са засадени в пловдивските градини и паркове от началото на октомври, а до края на сезона се чака общият им брой да доближи близо милион.

„ Когато през пролетта доближат цялостния си подем, още веднъж ще създадат Пловдив още по-красив “, увери шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Стоян Алексиев.

Различни цветове теменужки, парички, незабравки, селене, шибой и други двусезонни типове градинарите засаждат във всички централни и квартални паркове и градини, по кръгови кръстовища и улици, в разграничителните линии на булеварди.

Със 70 хиляди стръка цветя са изцяло завършени новите красиви фигури в „ Кривия сутерен “, както чиновниците на общинското дружество назовават веригата цветни лехи в Цар Симеоновата градина, ситуирани сред Виенския павилион и Пеещите фонтани. Със също толкоз бройки сега се обновява алеята зад паметника на „ Васил Петлешков “.

Директорът Стоян Алексиев напомни, че от няколко години предприятието към този момент не купува цветя, а всичко е лично произвеждане. По думите му положителното развиване на растенията се дължи както на непрекъснатите грижи, по този начин и на новоизградените поливни системи.

От „ Градини и паркове “ се надяват на по-отговорно отношение от страна на жителите – да не протягат ръка на публичното, да не тъпчат, да не пускат и домашните си любимци да газят цветята, а да пазят и се радват на хубостта.
тагове Оперативна програма " Паркове и градини " цветя  Разкрасиха Пловдив с 500 хиляди есенни цветя  Разкрасиха Пловдив с 500 хиляди есенни цветя  Разкрасиха Пловдив с 500 хиляди есенни цветя  Разкрасиха Пловдив с 500 хиляди есенни цветя  Разкрасиха Пловдив с 500 хиляди есенни цветя
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР