Над 500 души участваха днес в протеста-шествие под наслов: Системата

...
Над 500 души участваха днес в протеста-шествие под наслов: Системата
Коментари Харесай

Над 500 на протест в Гоце Делчев срещу системата

Над 500 души участваха през днешния ден в протеста-шествие под наслов: " Системата ги убива " в град Гоце Делчев. То бе проведено в поддръжка на майките на децата с увреждания, които към този момент 6-и ден стачкуват в столицата, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Шествието, минало през целия град скандира: " Симеонов-вън ". При розариума на парка протестиращите пуснаха в небето черни балони.

„ Протестът е освен на родителите на деца с увреждания, а на всички, защото всеки един от нас би могъл да бъде на наше място. Борбата, която водим не е за нашите деца, а за децата на България, ние не желаеме състрадание, а схващане и поддръжка, тъй като нашата победа ще е за всички, тя ще промени България ”, сподели уредникът Илиана Георгиева.

Протестиращите майки и децата им с увреждания, към които се причислиха доста жители и деца, измежду които и такива от обществените домове, носеха плакати с текст: „ Симеонов ти си позор ”, „ Системата ни убива, желаеме заслужен живот ” и други

След къс протест на площад „ Македония ” шествието потегли по улиците на града, с цел да приключи в парка, където към небето полетяха черни балони.

Протестът през днешния ден в Гоце Делчев е втори в Благоевградска област, в поддръжка на столичани, първият се състоя през седмицата в град Сандански. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР