Над 500 души избраха да използват безплатната атракционна линия от

...
Над 500 души избраха да използват безплатната атракционна линия от
Коментари Харесай

Над 500 души пътуваха до НИМ с атракционен двуетажен автобус

Над 500 души избраха да употребяват безплатната атракционна линия от пл. „ Свети Александър Невски ” до НИМ, която бе проведена през вчерашния ден във връзка 148-та годишнина от експлоадирането на Априлското въстание.

Идеята е на общинския консултант Карлос Контрера и специалиста Марио Евстатиев. Тя имаше за цел да улесни достъпа до музея, който обичайно с публичен превоз се доближава за над 40 минути от центъра на София.

Атракционната линия е единствено началото на серия сходни начинания, върху които се работи от над година. Те стартираха с тестова употреба на двуетажен рейс до парк-музей „ Врана ”, както и до село Долни Пасарел.

 В момента " Столичен автотранспорт " ЕАД разполага с общо 5 рейса, чиято подготовка е във финалния си стадий. Предстои до седмици още веднъж от пл. „ Свети Александър Невски ” да започва експресна излетна линия до центъра на Банкя. Тя също ще се обслужва от двуетажен рейс, като ще потегля на всеки час от 8:30 до 18:30 и ще изминава дистанцията до Банкя единствено за 44 минути.

Пътуването с атрактивните рейсове ще е допустимо с всички транспортни документи, които Център за градска подвижност издава, а задачата е да се понижи автомобилния трафик, генериран от искащи да посетят курортното градче в рамките на Столична община, обясниха за NOVINI.bg основателите на плана.

Двуетажният рейс до парк-музей „ Врана ” следва също да се движи. Двете линии са със синхронизирани написания, тъй че пътуващите от Банкя ще могат да създадат комфортно прехвърляне и да посетят царския парк. Пътуването в противоположна посока също е синхронизирано, обясниха още специалистите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР