Над 500 човека вече са настанени в рамките на вчерашния

...
Над 500 човека вече са настанени в рамките на вчерашния
Коментари Харесай

Над 500 украинци бяха настанени във ведомствени бази в първия ден от преместването

Над 500 индивида към този момент са настанени в границите на вчерашния ден в няколко ведомствени бази.

Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

Вчера стартира преместването на жители от Украйна с краткотрайна протекция, които са от уязвимата група - главно инвалиди и с хронични болести - към 200 индивида, в това число и лица, които са придружители. Те са настанявани в бази, близки до Бургас и Варна, с цел да имат достъп до здравна грижа.

След изработен разбор една от аргументите за отлива от пренасяне е, че част от тях не са удовлетворени да бъдат настанени в планините. Това са курортите Паничище и Рибарица.

" Помислено е след настаняването да се изследва тъкмо какви хора са, вероятно за медикаменти, в случай че се постанова, само че в тези бази се настаняват хора, които като цяло нямат потребност от здравна грижа ", акцентира Мариана Тошева.

По думите ѝ украински бежанци, настанени по Черноморието, фактически не желаят да бъдат премествани от морето и по това се схваща кои са хората в потребност и кои са тези, които след тези 3 месеца имат някакви други хрумвания за своето престояване в България.

" Тези, които са в потребност, се качиха и през вчерашния ден, и през днешния ден не престават извозванията до разнообразни ведомствени бази. Цялата организация за настаняване на бежанците - това са напъните на всички институции, на неправителствен бранш, интернационалните организации, освен на Агенцията за бежанците. По отношение на здравното обезпечаване бе направено всичко допустимо да се промени законът, с цел да бъдат здравно обезпечени и със здравната грижа е като всички български жители ", посочи Тошева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР