Над 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни курорти,

...
Над 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни курорти,
Коментари Харесай

Заведения и хотели в зимните курорти не издават касови бележки

Над 50 заведения и хотели, работещи в зимните ни курорти, не издават касови бележки или документите за продажба не дават отговор на условията, оповестява Национална агенция за приходите.

Това откриха данъчните инспектори на Национална агенция за приходите при всеобщи инспекции в Банско, Разлог, Добринище, Баня, Семково, Боровец, Пампорово, Чепеларе, Девин и Смолян. Открити са и разминавания сред маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата. На 10 от нарушителите е наложена административна мярка " запечатване на обект " за период до един месец, а останалите ще бъдат санкционирани.  

 Общо 46 чиновници на " Фискален надзор " са ревизирали 550 търговски обекта в зимните курорти за 10 дни по време на априлската почивка.

 istock istock
  " Главният фокус на инспекциите е отчитането на приходите от продажби на артикули и услуги в заведенията и хотелите в курортите. Неиздаването на касова записка, без значение за каква сума е, може да докара до съществени наказания, в това число и запечатване на обекта за период до един месец. Съветваме всеки консуматор да изисква касов бон при заплащането на артикули или услуги, защото това е документът, който може да му помогне да отбрани потребителските си права ", споделя Георги Димов, заместител изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите.

Подобни инспекции данъчната администрация прави в последно време всеки зимен сезон.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР