Над 50 зърнопроизводители от Дупница, Сапарева баня и Бобов дол

...
Над 50 зърнопроизводители от Дупница, Сапарева баня и Бобов дол
Коментари Харесай

Зърнопроизводители излязоха на протестно шествие с трактори по път Е-79

Над 50 зърнопроизводители от Дупница, Сапарева баня и Бобов дол излязоха с машините си на митинг против вноса на на ниска цена жито от Украйна. Според земеделците, в случай че вносът продължи, ще се стигне до отвод от зърнопроизводство и всеобщи банкрути, заяви Българска национална телевизия.

Протестиращите организираха шествие по основен път Е-79. Те заплашват с блокади на пътища в цялата стран а, в случай че казусът с украинското зърно не бъде позволен.

Според земеделцитецената на вносното жито е от 30 ст. за кг,а тяхната продукция от предходната година стои по складовете. По думите им страната изкупува житото по 36 ст. за кг, а себестойността му е към 75-80 ст. поради поскъпналите торове и горива.
 Протестиращи земеделци изсипаха ремарке със слънчоглед на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт
Протестиращи земеделци изсипаха ремарке със слънчоглед на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам "

Те упорстват да бъде предпазено родното произвеждане и продукцията да бъде осъществена

Нова телевизия осведоми, че протестиращите са се събрали на основния път, в сектора сред Кюстендил и Дупница, в непосредствена непосредственост до автомагистрала " Струма ".

Медията цитира и изявления на недоволните земеделци. " Най-много ни тормози вносът на зърно от Украйна, нашето зърно се залежава по складовете непродадено ", твърди един от протестиращите фермери. " На пазара се продава главно украинско зърно - зърно, слънчоглед, ечемик, дори и модифицирана земеделска продукция ", показва различен земеделец. " Нашето земеделие се разсипа. От експортьор на плодове и зеленчуци ние ставаме страна-вносител. Срамота ", разяснява различен протестиращ.
 Зърнарите стачкуват и след срещата си с Радев
Зърнарите стачкуват и след срещата си с Радев

Според тях с 20 пъти се нараснал вносът към България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР